zaterdag 9 november 2013

Vijf verdachten beroving aangehouden

Haarlem - Met de aanhouding van nog drie verdachten, komt het totaal van aanhouding op vijf in het onderzoek naar de berovingen Haarlem, waaronder die van twee oudere dames op zondag 6 oktober op de Laan van Berlijn. De politie gaat door met het onderzoek en verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. De verdachten zijn 14, 18 en 18 jaar oud en afkomstig uit Haarlem.
Al eerder deze week werden twee jongens, een 14-jarige jongen uit Ermelo en een 15-jarige Haarlemmer, aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een overval op de twee dames van 88 en 90 jaar. De slachtoffers liepen achter het cultureel centrum toen er twee jongens naar hen toe kwamen lopen. Een van de jongens pakte de tas van de 90-jarige vrouw beet en begon hier aan te trekken. Omdat de vrouw niet los liet werd zij door de jongen naar de grond geduwd. Ook de 88-jarige vrouw viel hierdoor.
De afgelopen maanden waren er negen straatroven in deze wijk in Haarlem. De politie heeft dit hoog opgenomen en is een uitgebreid onderzoek gestart. De drie nieuwe verdachten kwamen in dit onderzoek naar voren. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de straatroven.
Wat kunt u zelf doen aan het voorkomen van een straatroof? Zie hier de informatie op ons website:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten