maandag 19 december 2011

Fietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

ZWANENBURG, 19-12-2011


Maandagochtend rond 07.40 uur is een 32-jarige fietser uit Amsterdam gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Dit gebeurde op de Lijnderdijk. De Amsterdammer belandde door nog onbekende oorzaak met zijn ligfiets onder de vrachtwagen, welke werd bestuurd door een 45-jarige man uit Lijnden. Diverse hulpdiensten kwamen naar de locatie om hulp te verlenen aan de fietser. Hij is met beenletsel door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Naar de oorzaak van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

Politie Kennemerland breidt gebruik van Twitter uit

KENNEMERLAND, 19-12-2011


Sinds januari van dit jaar is Politie Kennemerland actief op Twitter en het gebruik hiervan is de afgelopen weken flink uitgebreid. Naast het korpsaccount (@Politieken) zijn ook de acht basisteams en tientallen wijkagenten te vinden op Twitter. Het gebruik van Twitter heeft zich tijdens een pilotfase bewezen als een waardevol extra contactmiddel tussen de inwoners van Kennemerland en hun politie. Daarnaast wordt Twitter ook ingezet ter preventie van bijvoorbeeld woninginbraken en voor getuigenoproepen. Op dit moment twitteren er bijna 50 Kennemerlandse wijkagenten. Mensen die hun wijkagenten graag willen volgen op Twitter kunnen via onderstaande link kijken of hun wijkagent ook al actief is op Twitter. Ook in het nieuwe jaar zullen er wijkagenten starten met Twitter.
http://www.politie.nl/Kennemerland/projecten/onzewijkagentenoptwitter.asp

Politie waarschuwt voor nepbezorger

HAARLEM, 19-12-2011


De politie is op zoek naar een nog onbekende man die zich heeft uitgegeven als krantenbezorger van het Haarlems Weekblad. De man heeft bij in ieder geval een paar woningen in Spaarne-Oost aangebeld, waarna hij geld van lezers ontvangen heeft. Dit heeft vermoedelijk plaatsgevonden in de avonduren van 15 en 16 december. De echte bezorger kwam hier achter toen hij zijn nieuwjaarskaartjes bij de lezers ging langsbrengen. Van de nepbezorger is bekend dat het om een onverzorgde blanke man van rond de 45 jaar gaat. De politie verzoekt mensen om, indien zij krantenbezorgers met een nieuwjaarswens aan de deur krijgen, te vragen naar een bewijs om aan te tonen dat zij werkelijk de bezorger zijn. Wanneer mensen het niet vertrouwen kunnen zij 0900-8844 of 112 bellen. Mensen die meer informatie hebben over de nepbezorger, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.