vrijdag 22 april 2011

Extra streng op negeren rood kruis

RIJSWIJK - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat, na overleg met Rijkswaterstaat, de komende weken extra aandacht besteden aan het negeren van het rode kruis boven rijstroken van autosnelwegen.


Dat is vrijdag meegedeeld. Het negeren van het rode kruis kan een bekeuring opleveren van 186 euro.
De controles vinden onder andere plaats bij wegwerkzaamheden waar wegwerkers erop moeten kunnen vertrouwen dat er geen verkeer rijdt op afgekruiste rijstroken, aldus het KLPD.
Uit ervaringen van Rijkswaterstaat en de Verkeerspolitie van het KLPD blijkt dat automobilisten het rode kruis nog regelmatig negeren, al dan niet bewust.

Wegwerkers

Dat kan erg gevaarlijk zijn, zeker als er wegwerkers of hulpverleners op die strook aan het werk zijn.
Maar ook gestrande automobilisten lopen gevaar als medeweggebruikers gewoon over de strook met het rode kruis rijden.

Bromfietscontrole

HAARLEM, 22-04-2011


Donderdagmiddag hebben er twee bromfietscontroles plaatsgevonden aan het Frans Halsplein en de Bijdorplaan. De politie controleert in het kader van het project ‘Herriestoppers’ regelmatig bromfietsen omdat deze groep regelmatig voor overlast zorgt in het verkeer. Tijdens de controle werden er 23 bestuurders bekeurd omdat hun voertuig harder kon de maximale constructiesnelheid. Daarnaast hadden 13 bestuurders geen kenteken- of rijbewijs bij zich. Ook hier zijn bekeuringen voor uitgedeeld.

Burenruzie

Haarlem, 21-04-2011

Politieagenten gingen omstreeks 19.00 uur af op een melding van een onenigheid in de Polenstraat. De melding was dat er met messen werd gedreigd en met stenen gegooid. Ter plekke bleek de aanleiding van het hele verhaal te liggen in een in incident eerder die dag waarbij een vrouw een man had uitgescholden. Gisteravond kwam een 29-jarige Haarlemmer verhaal halen bij de vrouw. De man werd te woord gestaan door een 37-jarige Haarlemmer. Deze laatste had een mes gepakt en zat de eerste achterna. De 37-jarige Haarlemmer heeft daarnaast nog een bloempot naar beneden gegooid toen de 29-jarige Haarlemmer buiten stond. De 37-jarige man is met behulp van een politiehond aangehouden. De hond heeft niet hoeven bijten. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt doorrijder na aanrijding

Haarlem, 21-04-2011

Op de Vergierdeweg werd woensdagmiddag omstreeks 15.40 uur een fietser aangereden. De 14-jarige jongen reed met twee vrienden ter hoogte van de laad en losruimte toen een auto hen passeerde en ogenschijnlijk zonder enige aanleiding remde om de fietsers te hinderen. Toen de fietser de auto links passeerde stuurde de automobilist eerst naar rechts, maar trok direct daarna aan het stuur naar links. De fietser werd hierdoor aangereden en kwam ten val. De automobilist stapte uit, maar stapte in toen hij de jongens hoorde praten over het bellen van de politie. De politie wil graag weten wat er nu precies is gebeurd en vraagt mensen die getuige zijn geweest contact op te nemen. Bent u of kent u de man, die is doorgereden? Belt u dan ook 0900-8844.

Twee rijbewijzen ingevorderd na veel te hard


Vijfhuizen, 21-04-2011

Politieagenten hebben tussen 20.00 en 22.00 uur op de N205 op snelheid gecontroleerd. En niet voor niets, zo bleek: acht mensen reden (fors) te hard. Twee van hen maakten het zo bont dat hun rijbewijs is ingevorderd. Alle betrokkenen kregen een bekeuring voor te hard rijden

Ernstige aanrijding Schipholweg

VIJFHUIZEN, 22-04-2011


Donderdagmiddag even na 15.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. Beide betrokkenen raakten hierbij gewond. De bestuurster van de scooter, een 17-jarige inwoonster van Vijfhuizen, kwam op het naastgelegen fietspad in botsing met een 78-jarige Haarlemmer op de fiets. Wat de oorzaak van de aanrijding is, wordt nog onderzocht. Er waren veel hulpdiensten uitgerukt om de slachtoffers te helpen. De Haarlemmer is met zeer ernstig armletsel onder motorbegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de inwoonster van Vijfhuizen is met in ieder geval een beenbreuk naar een ziekenhuis vervoerd. Het verkeer is vanuit de richting Badhoevedorp enige tijd gestremd geweest door de aanrijding.