vrijdag 13 juli 2012

Brand in snackbar Vita Nova in Heemstede

HEEMSTEDE - Een brand heeft donderdagavond veel schade aangericht aan snackbar Vita Nova in Heemstede. Een overbuurman wilde iets voor half twaalf het raam dichtdoen toen hij vlammen in de snackbar aan de Cloosterweg zag. Hij belde gelijk de hulpdiensten.

De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Het pand liep aanzienlijke schade op doordat een deel van het plafond naar beneden is gehaald om het vuur goed te kunnen bestrijden. Buren hebben tijdelijk hun woning moeten verlaten vanwege de rookontwikkeling. Een buurvrouw heeft de nacht elders doorgebracht. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest.

Arrestaties na gijzeling gezin op Schiphol

SCHIPHOL - De marechaussee heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze op Schiphol een Nederlands gezin hebben gegijzeld.


De vader, moeder en hun twee kinderen zeggen dat ze in maart na een vakantie op CuraƧao bij een parkeergarage op de luchthaven met een vuurwapen werden bedreigd.
Ze moesten vervolgens in hun auto stappen, waarna het gezin in de buurt van Den Haag werd beroofd van hun bagage en hun auto. Ook werd de vader mishandeld, aldus de marechaussee.
De vader en moeder vermoeden dat de daders mogelijk dachten dat ze verdovende middelen bij zich zouden hebben.

Parkeren opnieuw duurder

DEN HAAG - De tarieven voor parkeren op straat blijven stijgen. In het centrum van de 30 grote steden zijn de parkeerplaatsen in de afgelopen vier jaar gemiddeld 15 procent duurder geworden.


Alleen in Rotterdam zijn de duurste plaatsen goedkoper geworden.
Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Consumentenbond. In Amsterdam zijn automobilisten met een uurtarief van 5 euro het duurste uit, een stijging van 4 procent.

Trajectcontrole A2 op 23 juli van start

AMSTERDAM - De trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht wordt op 23 juli in gebruik genomen.

Dat kondigt het Openbaar Ministerie vrijdag aan. Er wordt dan 24 uur per dag gecontroleerd of automobilisten over een bepaalde afstand niet harder dan 100 kilometer per uur rijden.
Het systeem gaat eerst de rijbaan tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen controleren. Later volgt de rijbaan in de andere richting. De start van het systeem wordt met borden langs de snelweg aangekondigd.

Over een afstand van 15,4 kilometer wordt de snelheid gecontroleerd. Er zijn drie verschillende secties, zodat ook in- en uitvoegend verkeer de controle niet ontloopt. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt een boete.
In Autoweek kondigde hoofd Landelijk Parket Team Verkeer Willebrord Freijsen vorige maand al aan dat de trajectcontrole 'waarschijnlijk' in juli wordt ingevoerd. .

Auto’s opengebroken Haarlem

HAARLEM, 11 juli De politie kreeg woensdagavond een melding dat in de parkeergarage in de Damstraat een auto was opengebroken. Uit de auto werden een paar paspoorten en een laptop gestolen. Deze auto was niet het enige doelwit van inbrekers. De agenten zagen nog twee andere auto’s die waren opengebroken. De eigenaren hiervan worden nog verzocht aangifte te komen doen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het team Centrum/Zuidwest via 0900-8844.

Inbrekers betrapt, bedreigen bewoonster

HAARLEM, 12 juli De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.50 uur een melding van een woninginbraak in de Forelstraat. De inbrekers zouden hierbij betrapt zijn. De bewoonster was wakker geworden van geluiden in haar woonkamer en zag drie onbekende mannen staan. De mannen bedreigden haar woordelijk en eisten waardevolle spullen. De vrouw heeft vervolgens geld en sieraden moeten afgeven. Hierna verdween het drietal in onbekende richting. Het Overvallenteam stelt een uitgebreid onderzoek in. Getuigen die informatie hebben die kan leiden tot opheldering van deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam via 0900-8844.

Onopvallende videosurveillance

Noord-Holland, 12-07-2012

NOORD-HOLLAND, 11 juli – De politie heeft woensdagmiddag en – avond een onopvallende verkeerssurveillance gehouden in de regio’s Noord-Holland Noord, Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Op de Haarlemmerweg hebben de politiemensen een 53-jarige Amsterdammer aan de kant gezet en zijn rijbewijs ingevorderd. De automobilist reed met een (gecorrigeerde) snelheid van 160 km per uur over de Haarlemmerweg terwijl daar 70 km per uur is toegestaan. Bovendien was hij meerdere malen aan het bumperkleven met een snelheid van 90 km per uur op zijn voorgangers. Op de A10 reed de man door het rode verkeerslicht. De bestuurder heeft een E(ducatieve)M(aatregel)G(edrag en verkeer) opgelegd gekregen.

Politie zoekt behulpzame man na brand

Haarlem, 12-07-2012

De politie is op zoek naar een man, die maandagochtend na het ontstaan van een brand in een pand aan de De Ruijterweg behulpzaam is geweest bij het in veiligheid brengen van bewoners. De kale man op een fiets heeft samen met een buurtbewoner alle buurtbewoners wakker gemaakt door op deuren te slaan.
Zondagnacht omstreeks 03.15 uur werd geconstateerd dat er brand was in een zaak, waarna direct de brandweer ter plekke kwam. Politiemensen ontruimden uit voorzorg om- en bovenliggende huizen.
Wat precies de oorzaak is van de brand, is nog niet duidelijk. Het kan een technische oorzaak hebben, maar op dit moment kan ook brandstichting niet worden uitgesloten.
De politie wil graag in contact