zondag 10 juli 2011

Vader van gezin Hoofddorp blijkt brand te hebben gesticht

HOOFDDORP - De brand dinsdag in Hoofddorps woning waarbij vijf leden van één familie de dood vonden, blijkt te zijn aangestoken door de vader van het gezin.
Dat is uit technisch en forensisch onderzoek van de politie Kennemerland gebleken.

Uit het onderzoek is gebleken dat er sprake is geweest van opzettelijke brandstichting. De vijf slachtoffers zijn de vijf bewoners van de woning aan de Haya van Somerensingel 15 in Hoofddorp: de vader, de moeder en hun drie kinderen. Zij zijn alle vijf overleden ten gevolge van de brand, er is geen sprake van andere verwondingen.

Er zijn meerdere afzonderlijke brandhaarden gevonden, op meerdere plekken in de woning is de brand aangestoken middels motorbenzine, in de woning zijn twee jerrycans aangetroffen. Ook is vast komen te staan dat een technische oorzaak, bijvoorbeeld een gaslek, kan worden uitgesloten. Ook is er geen braakschade aan de woning.

De vader die de brand heeft aangestoken heeft geen hulp van buitenaf gehad.

De brandweer was snel ter plaatse, dinsdagochtend rond 02.05 uur. De brand was ook snel onder controle, maar de brandweerlieden konden geen levens meer redden

Strandtenteigenaren centrum Zandvoort hebben last van Marokkanen

ZANDVOORT - Strandtenteigenaren in de buurt van het Zandvoortse centrum hebben ook dit seizoen last van Marokkaanse jongeren, ondanks de strenge aanpak van gemeente en politie. In andere delen van de kustplaats lijkt de overlast mee te vallen.
Volgens de ondernemers verpesten de jongeren de sfeer. Ze maken ruzie, betalen niet voor strandbedden en vallen meisjes lastig. Sommigen gaan een stap verder en beroven strandgasten of roven tassen leeg van mensen die even de zee in zijn. De overlast is minder erg dan in voorgaande jaren. Maar de ellende is dus nog niet voorbij