dinsdag 13 december 2011

Politie houdt verdachte aan na onenigheid

HAARLEM, 12 december – Bij de politie kwam maandagmiddag omstreeks 16.45 uur de melding binnen dat er een onenigheid was in de Kievitstraat. Ter plekke bleek dat een 15-jarige jongen en een 17-jarige onenigheid hadden gehad. Hierbij had de 15-jarige jongen de ander met een scherp voorwerp licht verwond in het gezicht. De agenten hielden de 15-jarige jongen aan, de andere jongen was inmiddels weg. Hij meldde zich ’s avonds om 21.30 uur om aangifte te doen. De 15-jarige jongen is inmiddels weer heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de aanleiding van het incident. Daarnaast wordt de rol van beiden onderzocht.

Politie houdt opnieuw woninginbrekers aan

HOOFDDORP, 13 december – Politiemensen reageerden maandagnacht omstreeks 01.15 uur op een inbraakalarm van een school aan de Liesbos. Omdat de agenten zo snel ter plaatse waren zagen zij twee verdachten wegrennen in de richting van Puttersbos. Na een korte achtervolging, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werden de twee in een tuin aan het Padenbos aangehouden. De twee, een 28-jarige inwoner van Almere en een 30-jarige Amsterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. In de directe omgeving van de plek waar de mannen waren aangehouden, werd divers inbrekersgereedschap aangetroffen.
Onderzoek in de school gaf aan dat het een daadwerkelijke inbraak was, waarbij al diverse goederen klaar stonden om mee genomen te worden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Binnenbrand met hennepkwekerij

HAARLEM, 13 december - De politie heeft na een brandmelding in een woning aan de Brusselstraat rond 05.20 uur een onderzoek ingesteld in de woning. De bewoner van het pand was door de brandweer uit de woning gehaald en werd naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij behoorlijk wat rook had ingeademd. In de woning bleek een hennepkwekerij te zijn. De hennepkwekerij werd ontruimd en al snel bleek dat er ook fraude was gepleegd met de stroomvoorziening. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zal de bewoner nog gaan horen.

Man aangehouden

HOOFDDORP, 12 december - De politie heeft een 49-jarige Haarlemmer aangehouden , nadat er een melding was binnengekomen dat de man met wapens in de Zuidtangent zou zitten. De politie controleerde de man en bij zijn fouillering werd een hamer en een keukenmes aangetroffen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij deed afstand van de wapens.