dinsdag 5 november 2013

Twee mannen aangehouden na overval zonnestudio

Haarlem - Zondagavond werden een 23-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit Haarlem, aangehouden na een overval op een zonnestudio aan de Stressemannlaan.
Rond 19.45 uur kwamen er drie mannen de studio binnen die de medewerkster achter de toonbank bedreigden met een vuurwapen. Er werd een greep gedaan in de kassa. Hierna gingen de drie er vandoor.
Agenten zagen even later een auto met hoge snelheid uit de Floris van Adrichemlaan rijden. De twee mannen die hierin zaten voldeden aan het signalement van de overvallers. Op de Zomervaart probeerde agenten de auto staande te houden. De agenten stapten uit en maanden de bestuurder te stoppen. De bestuurder reed echter door. Een van de agenten kon nog net opzij stappen. Omdat de auto er met hoge snelheid vandoor ging werd er op het voertuig geschoten met las doel deze te laten stoppen.
De auto werd op de Kruistochstraat aangetroffen zonder inzittenden. De bijrijder werd op de Bisschop Ottostraat aangetroffen een aangehouden. Ook de bestuurder werd op deze straat aangehouden. Aanvankelijk leek de 23-jarige bijrijder gewond te zijn geraakt door het schieten. Hij werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en bleek een bloeduitstorting op zijn rug te hebben. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Haarlem en de politie doet onderzoek naar het doorrijden na het geven van een stopteken en naar de overval.

Twee verdachten beroving dames op leeftijd aangehouden

Haarlem - De politie heeft vandaag een 14-jarige jongen uit Ermelo aangehouden en een 15-jarige jongen uit Haarlem. Zij worden verdacht van het plegen van meerdere straatroven in de wijk Schalkwijk in Haarlem.
Een van de berovingen waarvan zij worden verdacht is de beroving van twee dames van 88 en 90 jaar op zondag 6 oktober op de Laan van Berlijn. De twee dames liepen achter het cultureel centrum toen er twee jongens naar hen toe kwamen lopen. Een van de jongens pakte de tas van de 90-jarige vrouw beet en begon hier aan te trekken. Omdat de vrouw niet los liet werd zij door de jongen naar de grond geduwd. Ook de 88-jarige vrouw viel hierdoor.
Deze jongens zijn ingesloten voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij andere straatroven.
De afgelopen maanden waren er negen straatroven in deze wijk. De politie heeft dit hoog opgenomen en is een uitgebreid onderzoek gestart. Daaruit kwamen deze verdachten naar voren. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Wat kunt u zelf doen aan het voorkomen van een straatroof? Zie hier de informatie op ons website

Diefstal uit auto

Hoofddorp - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan het Dassenbos in Hoofddorp.
Bij de politie kwam in de nacht van maandag op dinsdag rond 04:35 uur de melding binnen van een auto-inbraak aan het Dassenbos.
De politie heeft een onderzoek ingesteld, uit de auto bleken meerdere zaken gestolen te zijn.
Heeft u in de omgeving van Dassenbos iets gezien in de nacht van maandag op dinsdag rond 04:30 uur? Meld dit dan s.v.p. bij de politie in Hoofddorp via 0900-8844.