zaterdag 25 juni 2011

Weterings: optreden tegen snelheidsduivel

HAARLEMMERMEER - Wat burgemeester Theo Weterings betreft, wordt de 19-jarige Spaarndammer Pieter Kiveron flink aangepakt voor zijn dolle rit vorige week, waarbij hij volgens een filmpje op Youtube met ruim 300 kilometer per uur over de Drie Merenweg zou hebben gereden.
Weterings benadrukte donderdag op een vraag van Forza-voorman Paul Meijer dat het uiteindelijk aan de officier van justitie is om te besluiten of en op welke gronden hij Kiveron gaat vervolgen. De meningen over de hardheid van het bewijs dat het inmiddels van YouTube weer verwijderde filmpje oplevert, lopen namelijk sterk uiteen.
Maar Weterings heeft er in zijn overleg met politie en justitie wel op aangedrongen dat er actie wordt ondernomen. ,,Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid vind ik dat we dit niet kunnen laten zitten’’, aldus Weterings.
De politie heeft inmiddels zowel Kiveron als de sportschoolhouder verhoord van wie hij de bolide mocht besturen en die naar verluidt ook naast hem in de auto zat en de dollemansrit heeft gefilmd. Beide mannen zijn na dat verhoor weer naar huis gestuurd.
Voor vervolging is het in principe nodig dat zowel plaats als tijd van de overtreding feitelijk zijn vastgesteld. Wel hebben zich inmiddels een paar mensen bij de politie gemeld die de bolide over de Drie Merenweg hebben zien langsrazen.