zondag 26 juni 2011

Weekend vol drankrijders

KENNEMERLAND, 24, 25 en 26 juni – Tijdens controles van de verkeerspolitie en surveillances van politiemensen zijn dit weekend veel drankrijders tegen de lamp gelopen. Zij stapten met teveel alcohol op achter het stuur en brachten andere weggebruikers en zichzelf in zeer groot gevaar. Een aantal van de drankrijders veroorzaakten een verkeersongeval. Hieronder een overzicht.




ZWANENBURG, 24 juni – Aan het begin van de avond controleerde de politie 250 bestuurders op de Zwanenburgerdijk. Drie personen bleken onder invloed van alcohol te verkeren. Zij werden aangehouden. Een van hen bleek net onder de limiet te blazen. Deze persoon kreeg een rijverbod. Voor de andere twee drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

SANTPOORT, 24 juni – Tijdens een alcoholcontrole in de Hoofdstraat nam de politie bij 150 bestuurders een blaastest af. Drie mensen bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden; zij werden direct aangehouden. Een drankrijder bleek zo ernstig onder invloed, dat de politie zijn rijbewijs invorderde. Tegen de overige twee drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 24 juni – Vrijdagavond vlak voor middernacht kwam er een melding binnen dat er een automobilist tegen een boom zou zijn gereden aan de Spanjaardslaan. De bestuurder, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, was zelf uit het voertuig gekomen en leek ongedeerd. De agenten merkten direct dat de man onvast ter been was en naar alcohol rook, waarna een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau werd duidelijk dat de man een promillage had van 1.36. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

DRIEHUIS, 25 juni – Op de Waterloolaan hield de verkeerspolitie tussen 00.00 en 02.00 uur een alcoholcontrole waarbij voornamelijk scooterbestuurders werden gecontroleerd. Van deze 50 bestuurders bleek een groot deel onder invloed van alcohol te verkeren: 6 drankrijders liepen hier tegen de lamp. Van deze 6 hadden 2 scooterrijders zoveel alcohol gedronken, dat zij direct hun rijbewijs moesten inleveren. Tegen de overige drankrijders maakte de politie proces-verbaal op.

HAARLEM, 26 juni – Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 een 18-jarige inwoner van Santpoort-Noord rijden op een bromfiets de Grote Markt zonder licht. Toen de jongen hierop werd aangesproken, roken de agenten een alcohollucht. Na een blaastest en ademanalyse bleek de man een promillage te hebben van 1.34. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

SANTPOORT-NOORD, 26 juni – In de nacht van zaterdag op zondag kwam er een melding binnen dat er een automobilist tegen een verkeerspaal was gereden aan de Hagelingerweg. Politiemensen troffen op de locatie de 32-jarige bestuurder, welke zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij een promillage had van 2.38, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Ook bleek hij in het bezit van harddrugs te zijn. De man is ingesloten in een politiecel en zal nader worden verhoord.

SANTPOORT-NOORD, 25 juni – Politiemensen controleerden zaterdagmiddag even na 14.30 uur een 37-jarige man uit Santpoort-Noord in een bestelbusje op het gebruik van alcohol aan de Antillenstraat. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1.06, waarop hij is aangehouden.

BEVERWIJK, 26 juni – In de nacht van zaterdag op zondag kwam er rond 01.30 uur de melding binnen dat een automobilist een ravage had veroorzaakt op de Alkmaarseweg. Op de kruising van de Alkmaarseweg met de Bullerlaan en Hilbersplein, was een 33-jarige Beverwijker tegen een verkeerslicht en over een zuil gereden. Op het wegdek lagen restanten verspreid. Agenten roken bij de bestuurder een lucht van alcohol. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. Hoeveel precies kon op het politiebureau niet precies vastgesteld worden, waarna er bloed is afgenomen voor onderzoek. De eigenaar van de auto meldde zich later bij de politie voor het doen van aangifte, omdat de Beverwijker zijn voertuig zonder toestemming had meegenomen. De Beverwijker bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

HALFWEG, 25 en 26 juni – De verkeerspolitie heeft een alcoholcontrole gehouden langs de Noordzeekanaalweg van zaterdagavond 21.00 uur tot en met zondagochtend 02.00 uur. Tijdens de controle werd bij ruim 550 weggebruikers een blaastest afgenomen. Daarvan hadden 7 bestuurders teveel gedronken. Van één persoon werd het rijbewijs ingevorderd. Bij de drankrijders zaten ook 2 beginnend bestuurders.