vrijdag 11 maart 2011

Snelheidscontrole N205: meer dan 10.000 bestuurders gecontroleerd

VIJFHUIZEN, 11-03-2011

De politie heeft op de N205 (Driemerenweg, ongevalslocatie) twee snelheidscontroles gehouden in de ochtend- en middaguren. In totaal werd de snelheid gemeten van meer dan 10.000 bestuurders. Hierbij werden 282 hardrijders bekeurd en er werden hoge snelheden gemeten (141 km/uur en 145 km/uur). De politie controleert hier regelmatig met radarwagen, lasergun en met de onopvallende videosurveillance-auto's om de veiligheid op deze weg te verhogen.

Inbreker aangehouden

HAARLEM, 11-03-2011


Een alerte getuige meldde in de nacht van donderdag op vrijdag dat er vermoedelijk in een horecagelegenheid in de Korte Begijnenstraat zou worden ingebroken. De agenten troffen de inbreker in het pand aan. De verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, weigerde mee te werken. Ook wilde hij niet laten zien of hij mogelijk iets in zijn handen had wat de agenten zou kunnen verwonden. Toen de verdachte bleef tegenwerken is hij met behulp van een politiehond aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Auto’s in brand

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er rond 05.00 uur een melding binnen dat er auto’s in brand stonden op een parkeerterrein van De Koepel aan de Harmenjansweg. Politie en brandweer rukten uit en op de locatie bleken in ieder geval 5 auto’s in brand te staan. Nog eens enkele auto’s op het terrein liepen aanzienlijke brandschade op. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart naar de brand. Er is zeer waarschijnlijk sprake van brandstichting en de politie is daarom benieuwd of er getuigen zijn die iets gezien of gehoord hebben van de brand. Ook is de politie geïnteresseerd of er mensen zijn die vlak voor of na de brand iets opvallends gezien hebben. Informatie die waardevol kan zijn voor het onderzoek, kan worden doorgegeven aan de recherche in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.