maandag 14 november 2011

Sinterklaas bestolen

HEEMSTEDE - Het overkomt de beste burgers, zelfs Sinterklaas. Onder de wakende ogen van zijn Pieterbazen is onlangs zijn lievelingsschilderij gestolen.
Dit onrustbarende nieuws maakt hij wereldkundig voordat hij een bezoek brengt aan de Valkenburgschool in Heemstede, in de hoop dat iedereen meehelpt zijn eigendom retour te krijgen. Daarvoor is ook een wijkagente in Heemstede ingeschakeld. Op vrijdag 2 december 2011 is de ontknoping in Heemstede.

Waarschuwing: neppe ambtenaar actief in Bloemendaal

BLOEMENDAAL - Deze week meldde een dame op leeftijd zich bij de politie in Bloemendaal met het verhaal dat een meneer haar mogelijk heeft proberen op te lichten aan de deur. Dit gebeurde dinsdagmiddag rond 16.00 uur bij een woning aan Veen en Duin. De man belde aan en gaf zich uit als ambtenaar van de gemeente.
De man vertelde dat de oudere dame geld terug kreeg van gemeente, maar dat zij eerst contact geld aan de meneer moest betalen voordat de verrekening in orde kon worden gemaakt. De dame vertrouwde dit niet en vroeg om legitimatie. Ook na het tonen van legitimatie had de vrouw er geen goed gevoel bij en ze heeft de man weggestuurd. De politie sluit niet uit dat deze meneer bij meerdere mensen zal proberen om hen op te lichten.

Daarom waarschuwt de politie om niet te goed van vertrouwen te zijn wanneer een persoon op de stoep staat met een dergelijk verhaal. Van deze man is het volgende signalement bekend:
 
Blanke man
Tussen de 40 en 50 jaar
1.80 meter lang
Slanke bouw
Kort grijs haar met een scheiding
 
Mensen die deze man gezien hebben, hem aan de deur gehad hebben of die weten wie dit is, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bloemendaal via het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden na incident

ZWANENBURG, 14-11-2011

Zondagmiddag rond 12.30 uur kwam er een melding binnen dat er een incident had plaatsgevonden in een woning aan de Populierenlaan. Op de locatie troffen politiemensen een 42-jarige vrouw uit Zwanenburg met een ernstige verwonding aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. In de woning was de 44-jarige bewoner aanwezig. Hij was lichtgewond en is, nadat hij is nagekeken door ambulancepersoneel, overgebracht naar het politiebureau voor verhoor over het incident. Wat zich er in de woning heeft afgespeeld wordt onderzocht door de politie. Mensen die mogelijk informatie hebben over het incident, worden verzocht zich te melden bij de districts recherche in Haarlemmermeer via het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden in bus

Hoofddorp, 14-11-2011 • Politieagenten hebben zaterdagavond rond 20.00 uur een 38-jarige Hoofddorper aangehouden in een bus aan de Zuidtangent.



De man had een vrouw die naast hem zat lastig gevallen. Toen zij de buschauffeur informeerde over het ongewenste gedrag van de Hoofddorper, zette hij de bus stil en sprak de Hoofddorper aan op zijn gedrag. Hierop kreeg de buschauffeur een klap in het gezicht. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Verdachten poging inbraak aangehouden

Heemstede, 14-11-2011 • Een politieman was vrijdagavond 11/11 rond 21.10 uur getuige van een opvallend geluid bij een woning aan de Valkenburgerlaan.



Toen de agent poolshoogte nam zag hij nog net twee mannen weglopen. Bij de woning was braakschade te zien, maar de mannen waren niet in de woning geweest. Er werd een zoektocht opgezet en aan de Voorweg werd het tweetal aangetroffen. Het gaat om mannen van 25 jaar uit Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Zij hadden diverse inbrekerswerktuigen bij zich. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Politie onderzoekt brand

Haarlem, 14-11-2011 • In de nacht van zaterdag op zondag 12/13 november heeft er rond 06.15 uur brand gewoed onder een carport aan de Soestdijkstraat. Onder de carport lag een stapel openhaardhout, deze stond in brand. Onder de carport stond ook een auto geparkeerd.



Twee buurtbewoners hebben de auto, die beschadigd raakte door de vlammen, onder de carport vandaan weten te duwen waardoor voorkomen kon worden dat de auto uitbrandde. De brandweer kwam naar de locatie om de brand te blussen. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de brand onder de carport en sluit niet uit dat er brandstichting in het spel is. Mensen die informatie hebben over de brand of die rond het tijdstip van de brand één of meerdere personen in de omgeving gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.