donderdag 23 juni 2011

71 Km te hard, rijbewijs kwijt

Haarlem, 23-06-2011


Bij een snelheidscontrole op de Europaweg met de lasergun zagen politiemensen woensdagavond 22 juni een motorrijder voorbij rijden die maar liefst 71 km harder reed dan de toegestane maximum snelheid. Het lukte de agenten de man aan de kant te zetten. Het rijbewijs van de bestuurder, een 22-jarige Haarlemmer, is direct ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealer aangehouden

Haarlem, 23-06-2011 • De politie hield woensdagavond op de Prins Bernhardlaan een 45-jarige Haarlemmer aan voor handel in harddrugs


De politie had gezien dat in het Zaanenpark de 45-jarige man iets overgaf aan een andere man en het vermoeden bestond dat er in drugs gehandeld werd. De Haarlemmer is op de Prins Bernhardlaan gecontroleerd en bleek twee mobiele telefoons en een kleine hoeveelheid wikkels harddrugs bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Medewerkster politie Kennemerland geschorst

Kennemerland, 23-06-2011

Een 56-jarige administratief medewerkster van de politie Kennemerland is door de korpsleiding geschorst. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal.
Tegen de vrouw wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Geen explosieven in koffertje Schiphol (update)

SCHIPHOL - De afzetting op Schiphol is woensdagmiddag rond half vijf opgeheven.
Een deel van de luchthaven werd rond half een ontruimd na de vondst van
een onbeheerde koffer. Onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst
Defensie (EOD) wees echter uit dat daar geen explosieven in zaten.
Dat liet de marechaussee weten. De koffer stond in vertrekhal 3. Een gebied van ongeveer 100 meter rond het verdachte voorwerp werd afgezet. Volgens de woordvoerder van de marechaussee zijn de gevolgen voor reizigers beperkt gebleven.

Bestuurder en getuigen gezocht

Hoofddorp, 22-06-2011 • Een 12-jarig Hoofddorps meisje is zaterdag 18 juni omstreeks 15.30 uur aangereden door een automobilist op de rotonde op Graan voor Visch bij een tankstation.


De fietsster was in de veronderstelling dat de automobilist stond te wachten totdat ze overgestoken was. Toen de 12-jarige overstak werd ze geraakt door de auto. De bestuurder stapte uit om te informeren hoe het met het meisje was. Hierna is hij weggereden zonder gegevens van zichzelf achter te laten. Het meisje had pijn in haar rug en heupen en haar fiets is beschadigd. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto, een man met kort grijs haar, slank postuur, rond de 50 jaar. Hij droeg een blauw overhemd met horizontale strepen en een blauwe spijkerbroek. Getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.

Bestuurder en getuigen gezocht aanrijding met letsel

Hoofddorp, 22-06-2011


18 juni/21 juni – Een 12-jarig Hoofddorps meisje is zaterdag 18 juni omstreeks 15.30 uur aangereden door een automobilist op de rotonde op Graan voor Visch bij een tankstation. De fietsster was in de veronderstelling dat de automobilist stond te wachten totdat ze overgestoken was. Toen de 12-jarige overstak werd ze geraakt door de auto. De bestuurder stapte uit om te informeren hoe het met het meisje was. Hierna is hij weggereden zonder gegevens van zichzelf achter te laten. Het meisje had pijn in haar rug en heupen en haar fiets is beschadigd. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto, een man met kort grijs haar, slank postuur, rond de 50 jaar. Hij droeg een blauw overhemd met horizontale strepen en een blauwe spijkerbroek. Getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.

Brand in hooischuur

Nieuw-Vennep, 22-06-2011


De politie kreeg in de nacht van dinsdag 21 juni op woensdag 22 juni omstreeks 03.45 uur een melding van een brand bij een boerderij aan de Zuiderdreef. De hooischuur bleek in lichterlaaie te staan. De brandweer heeft het vuur geblust. De dieren waren in veiligheid gebracht. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De afdeling forensische opsporing gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Getuigen die de politie informatie kunnen verschaffen die kan leiden tot opheldering van deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuw-Vennep via 0900-8844.

Boetes bij verkeerscontrole

Hoofddorp, 22-06-2011


De politie hield dinsdagmiddag 21 juni tussen 16.30 uur en 17.30 uur een verkeerscontrole op de Vuursteen. De controle was gericht op het negeren van het rode verkeerslicht en verkeerd voorsorteren. De agenten schreven acht bekeuringen uit voor roodlichtnegatie en 11 voor verkeerd voorsorteren. De betrokkenen kregen hun bekeuring direct mee.