donderdag 17 januari 2013

Aanhoudingen na roekeloos rijgedrag

Zandvoort - De politie zag woensdagavond rond 22.45 uur in de Brederodestraat een auto met gedoofde lichten langzaam wegrijden. Toen de agenten het voertuig wilden controleren ging het voertuig er vandoor en de bestuurder negeerde het stopteken van de politie.
Bij de splitsing Hoge weg met de Grote Krocht sloeg de auto rechtsaf over het fietspad in tegengestelde richting van de eenrichtingsweg. In de Haltestraat stopte het voertuig en gingen een paar inzittenden er vandoor. De bestuurder bleef zitten en werd aangehouden. In de auto werd een kluis aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig is. De politie startte een zoekactie naar de andere inzittenden. Één van hen werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur in Haarlem bij zijn woning gesignaleerd en aangehouden. Het tweetal is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Bedreiging met mes, twee aanhoudingen

Haarlem - De politie hield woensdagavond twee 17-jarige Haarlemmers aan voor bedreiging. Het tweetal wordt er van verdacht in de Anegang een fiets op de grond te hebben gegooid en de eigenaar te hebben bedreigd met een mes.
De agenten gingen op zoek naar de jongens en troffen op de Grote Markt twee verdachten aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij één van de verdachte werd een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Het tweetal is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie neemt kaaimannen in bewaring

Hoofddorp - Op woensdagmiddag heeft de politie twee kaaimannen in bewaring genomen vanuit een woning aan de Nieuwburg in Hoofddorp.
De politie had eind vorig jaar al contact gehad met de eigenaar van de dieren omdat deze werden gehouden in een niet voor de dieren geschikt onderkomen. De eigenaar kreeg enige tijd om het verblijf aan te passen.
Op woensdagmiddag deed de politie in samenwerking met de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) een nacontrole. Hierbij bleek dat een kaaiman, met een lengte van ongeveer 1.20 meter, nog steeds in een te klein aquarium lag. Het aquarium was te klein, waardoor het dier geen mogelijkheid had om uit het water op het droge te komen. In het verblijf bleek nog een tweede kaaiman met een lengte van 30 cm. te zijn.
De grote kaaiman is op basis van de Algemene wet Bestuursrecht in bewaring genomen. De eigenaar heeft van de kleine kaaiman afstand gedaan. Overigens had hij beide dieren legaal in zijn bezit. De kaaimannen zijn bij een opvang ondergebracht.