donderdag 30 juni 2011

Politie onderzoekt geweldssituatie

Heemstede, 30-06-2011


Politiemensen reageerden woensdagavond 29 juni omstreeks 18.45 uur op een melding dat er een man amok had staan maken bij een zorginstelling aan de Herenweg. Een van de medewerkers opende de deur nadat er was aangebeld. Een onbekende man begon direct te schreeuwen en er ontstond duw- en trekwerk. De medewerker werd door de man naar buiten getrokken en de onbekende man had ineens een mes in zijn handen. De medewerker liep een schram in de nek op toen hij probeerde het mes af te pakken van de onbekende man. Een vechtpartij ontstond waarbij over en weer flink klappen vielen. De zorginstellingmedewerker heeft op een gegeven moment kans gezien op te staan en de man van zich af te slaan. Deze ging er van door. Politieagenten hebben in de omgeving van de zorginstelling gezocht naar de verdachte, deze is echter niet meer aangetroffen. Er is een summier signalement bekend van de verdachte: het gaat om een man met kort geschoren haar, ten tijde van het incident was hij gekleed in een korte broek en een hemd. Mensen die de man hebben zien rennen of mogelijk getuige zijn  geweest van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heemstede, via 0900-8844.

Brommer rijdt 91 km per uur

Nieuw-Vennep, 30-06-2011

Tijdens surveillance zagen agenten donderdagmorgen 30 juni op de Venneperweg een bromfiets met zeer hoge snelheid rijden. Op de rollerbank bleek de brommer 91km per uur te halen.De bestuurder van de brommer, een 17-jarige Nieuw-Venneper, kon het rij- en kentekenbewijs van de bromfiets inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker overlopen

Hoofddorp, 30-06-2011


De politie kreeg woensdagmiddag 29 juni omstreeks 17.00 uur een melding dat op Dassenbos een inbreker betrapt was. De politie heeft een uitgebreide zoekactie op touw gezet waarbij onder andere een politiehelikopter is ingezet. Dit heeft helaas nog niet tot een aanhouding geleid. De inbreker heeft het volgende signalement: blank man, ongeveer 1.90m lang, leeftijd tussen 20 en 25 jaar, vermoedelijk Oost-Europees, donker haar, donkere kleding. Het is niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. De politie wil de man graag aanhouden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.

Man geëlektrocuteerd in Waarderpolder

HAARLEM - Een man is woensdagochtend zwaargewond geraakt door een elektrische schok tijdens werkzaamheden aan een schakelkast in de Haarlemse Waarderpolder.
De man liep brandwonden op aan zijn gezicht en handen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer verhielp een stroomstoring in een pand van Alliander  aan de A. Hofmanweg.

De Arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Brandweer kansloos bij brand Appelaar

HAARLEM - Uit het rapport dat is opgesteld over de brand in Parkeergarage ‘De Appelaar’ blijkt dat de brandweer, ondanks een grote inzet, geen kans heeft gehad de brand snel onder controle te krijgen.
Bij aankomst van de brandweer was duidelijk dat er door de grote rookontwikkeling en hoge temperaturen geen brandbestrijding in de garage mogelijk was. De brandweer is binnen de norm tijd gearriveerd.

De brand in de Appelaar woedde in de nacht van 26 en 27 oktober 2010. De Veiligheidsregio Kennemerland heeft aan het NIFV de opdracht verstrekt een onderzoek te doen naar de vergunningverlening en het optreden van de brandweer om hiervan te kunnen leren.

Vergunningen
Op het gebied van vergunningverlening zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. De vergunning is in het jaar 2001 op basis van juiste regels verleend en de Appelaar is volgens de vergunningsvoorschriften gebouwd. De bouwvergunning, verleend door de gemeente.

De veiligheid van de gebruikers van De Appelaar is niet in het geding geweest.

Gevaarlijke stof op stranden Noord-Holland


EGMOND AAN ZEE - Op de stranden van Noord-Holland zijn 24 ampullen met giftige inhoud gevonden. De ampullen zijn ongeveer vijf centimeter lang, zo meldt de politie. 


 

Woensdagavond werd na de vondst van veertien ampullen in Egmond aan Zee alarm geslagen. Het strand werd afgesloten. Hulpdiensten zochten woensdagavond tot het donker inviel. De zoektocht langs de kustlijn werd donderdag om zes uur hervat.
Ook bij Wijk aan Zee en bij Velsen-Noord zijn soortgelijke buisjes aangetroffen. Het is niet bekend waar ze vandaan komen.




Strandhuisjes

De politie heeft bewoners van strandhuisjes geïnformeerd over de vondst en hen verzocht binnen te blijven. Ook zijn de toegangen tot het strand tussen Egmond aan Zee en Castricum, waar de ampullen zijn gevonden, afgesloten.

Giftig

Volgens burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, waar Egmond aan Zee onder valt, is vastgesteld dat de gevonden ampullen giftige stoffen bevatten.
Donderdagmiddag verwacht de gemeente van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) preciezer te horen welke giftige stof er in de buisjes zit.

Schadelijk

Hafkamp waarschuwt ervoor de buisjes beslist niet aan te raken. ''Het risico bestaat dat de stof juist in aanraking met water erg schadelijk kan zijn'', aldus de woordvoerster van Hafkamp.

Alarm over 112-bellers zonder simkaart

RIJSWIJK - Veel telefoontjes naar alarmnummer 112 worden gepleegd vanaf telefoons waarin helemaal geen simkaart zit.

Foto:  ANP
De alarmcentrale in Driebergen waarschuwt donderdag dat met name ouders hun afgedankte telefoons niet meer bij de baby in de box moeten leggen.
In totaal krijgt de alarmcentrale, die het mobiele telefoonverkeer afhandelt, jaarlijks 4 miljoen telefoontjes. Een kleine 3 miljoen daarvan zijn helemaal geen hulpoproepen.
Anderhalf miljoen bellers blijken te telefoneren zonder simkaart. Het noodnummer is ook te bellen met de telefoon op toetsenblokkering.

Traceerbaar

De telefoons zonder sim zijn traceerbaar, zegt een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). ''Er wordt een IMEI-code meegestuurd.’’ Dat is een unieke code die elke telefoon heeft. ''Via de providers kunnen we horen bij wie het nummer hoort’’, aldus de woordvoerder.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zoekt met de mobiele telecomproviders naar oplossingen. ''Wees tot die tijd jezelf bewust dat elke telefoon die aanstaat 112 kan bellen’’, waarschuwt het KLPD.

Telefoonwinkels

Veel van de telefoontjes zonder simkaart komen volgens het KLPD ook vanuit telefoonwinkels. In de probeertelefoons zit nog geen simkaart, maar daarmee kan dus wel het alarmnummer worden gebeld.
In de gevallen dat er wel een simkaart in de telefoon zit, stuurt het KLPD een sms dat naar 112 is gebeld. Mensen bellen dan wel onbewust doordat de telefoon wordt geactiveerd in bijvoorbeeld een tas of een broekzak.

Gevaarlijke stof op strand Egmond velsen-noord en wijk aan zee

EGMOND AAN ZEE - Langs de kust bij Egmond aan Zee zijn zeventien ampullen met onbekende inhoud aangetroffen. Dit zegt een woordvoerster van de politie. Het strand is daarom afgesloten.

 
De ampullen zijn ongeveer vijf centimeter lang, zo meldt de politie. Het is niet bekend waar ze vandaan komen. Ook bij Wijk aan Zee en bij Velsen-Noord zijn soortgelijk buisjes aangetroffen.
De zoektocht langs de kustlijn werd donderdagmorgen om zes uur hervat. Hulpdiensten zochten woensdagavond tot het donker inviel.
De politie heeft bewoners van strandhuisjes geïnformeerd over de vondst en hen verzocht binnen te blijven. Ook zijn de toegangen tot het strand tussen Egmond aan Zee en Castricum, waar de ampullen zijn gevonden, afgesloten.

Giftig

Volgens burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, waar Egmond aan Zee onder valt, is inmiddels vastgesteld dat de gevonden ampullen giftige stoffen bevatten.
Donderdagmiddag verwacht de gemeente van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) preciezer te horen welke giftige stof er in de buisjes zit.
Hafkamp waarschuwt ervoor de buisjes beslist niet aan te raken. ''Het risico bestaat dat de stof juist in aanraking met water erg schadelijk kan zijn'', aldus de woordvoerster van Hafkamp.