dinsdag 20 september 2011

Fietser aangereden, veroorzaker rijdt door

BEINSDORP, 19 september – Een 79-jarige fietser uit Nieuw-Vennep is maandagmiddag omstreeks 14.15 uur op de Hillegommerdijk aangereden door een auto. De automobilist is vervolgens doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De 79-jarige man is met een heupfractuur naar een ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. Zij verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Nieuw-Vennep via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen inbraak school

HOOFDDORP, 19-09-2011


In de nacht van zondag op maandag kwam er rond 01.45 uur een melding binnen dat er een inbraak had plaatsgevonden bij een school aan de Hoofdweg. Op de locatie zagen politiemensen dat er een ruit vernield was. Er werden op de locatie geen verdachten meer aangetroffen. De politie onderzoekt de inbraak en is daarom benieuwd of er mogelijk mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben van de inbraak. Ook informatie van rondhangende personen op een eerder moment kan relevant zijn. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanhouding na meer dan 40 keer 112 bellen




HAARLEM, 19 september – De politie kreeg maandagavond omstreeks 21.00 uur een melding van een mogelijke beroving in de Grote Houtstraat. De agenten spraken daar een man die vertelde even daarvoor beroofd te zijn. Op verdere vragen van de agenten reageerde de man agressief en liep vervolgens weg. Vlak daarna kregen de agenten te horen dat de man veelvuldig 1-1-2 had gebeld en bedreigingen had geuit. De man belde vanuit een woning in de J.J. Hamelinkstraat. De agenten zijn op zoek gegaan naar de man en zagen hem in de J.J. Hamelinkstraat fietsen. De verdachte, een 39-jarige Haarlemmer, is ingesloten voor verhoor. De draadloze telefoon waarmee hij gebeld had is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.
Van alle telefoontjes naar het alarmnummer 1-1-2 is bij een groot deel sprake van misbruik of onjuist gebruik. Dit is levensgevaarlijk, want daardoor krijgt iemand anders in nood geen verbinding met de alarmcentrale. Ook loopt een misbruiker het risico dat wanneer hij later daadwerkelijk in nood is, de meldkamer hem niet serieus neemt. De meldkamer heeft zijn telefoonnummer namelijk geregistreerd als ‘misbruik 1-1-2’. Meer hierover kunt u lezen op de internetsite van de rijksoverheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/alarmnummer-112/misbruik-van-112