zondag 15 mei 2011

Resultaten uitgebreide verkeerscontrole

HAARLEM, 13 mei

De politie Kennemerland hield in samenwerking met collega’s van het korps Zaanstreek-Waterland, de gemeente Haarlem, UWV en de SIOD een uitgebreide controle waarbij zowel voertuigen als personen worden gecontroleerd.
Er is onder meer met een ANPR-auto gekeken of mensen nog bekeuringen open hebben staan of dat zij nog belasting moesten betalen. Dit leverde verschillende hits op, mensen betaalden over het algemeen de bekeuringen direct. Een persoon is aangehouden, deze stond gesignaleerd voor 14 dagen hechtenis. Een auto moest eveneens achterblijven, in verband met de technische staat. Verder zijn ongeveer 20 bekeuringen uitgeschreven voor de technische staat van de voertuigen, onder andere: geluidmetingen te hard, lekke uitlaat, APK verlopen, verlichting niet in orde, te donker getinte ramen, gladde banden en overbelading voertuigen c.q. aanhanger. Een aanhanger is in beslag genomen in verband met een vals chassisnummer.
De SIOD gaat een aantal buitenlandse kentekens verder bekijken, 15 personen zullen nader worden bekeken in verband met het onderzoeken of er sprake is van oneigenlijk bezit. De gemeente Haarlem gaat een onderzoek starten naar woonsituatie van 1 gecontroleerde persoon.
Een persoon is aangehouden voor belediging van een motorrijdster van de politie. Deze is ter plaatse voorgeleid, gehoord en weer heengezonden in het bezit van een proces-verbaal.
Ook zijn er een aantal bekeuringen geschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet dragen van de gordel.

Snelheidscontroles

CRUQUIUS, 14 mei – Politieagenten controleerden zaterdagavond op de Kruisweg (n201) tussen 19.15 en 22.15 uur op snelheid. Van de 275 passerende voertuigen reden er zes harder dan de 80 km/u. Twee personen reden dusdanig hard dat hun rijbewijs is ingevorderd. Een 48-jarige man uit Zwijndrecht reed 144 km/u, een 34-jarige man uit Haarlem 136 km/u. Alle betrokkenen krijgen een proces-verbaal voor te hard rijden.

Jongen op krukken beroofd; politie zoekt getuigen

HAARLEM, 15 mei

De politie is een onderzoek gestart na een beroving zaterdagnacht in de Wilhelminastraat. Een 21-jarige Haarlemmer liep rond 01.20 uur op krukken door de straat toen hij werd aangesproken door een onbekend gebleven man die uit een auto stapte. De man vroeg of de Haarlemmer drugs wilde. Toen deze hier ontkennend op antwoordde, duwde de man de jongen, die ten val kwam. Toen werd hem een mes voor het gezicht gehouden en werd hij beroofd van zijn geld. Mensen die ook zijn aangesproken door de man, die in een grote zilverkleurige auto reed of mogelijk getuige zijn geweest van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.

Man aangehouden na mishandelen taxichauffeur

HAARLEM, 15 mei

Politiemensen kregen zaterdagnacht omstreeks 03.30 uur de melding dat er bij de Hospeslaan een taxichauffeur was mishandeld door een klant.  Ter plekke bleek dat een klant een 25-jarig Haarlemse taxichauffeur bij zijn keel had gegrepen. Hierna was de man een woning ingerend. 
Het incident ontstond omdat de man had overgegeven in de taxi en dat hij moest betalen voor de reinigingskosten. De man weigerde dit en werd direct erg agressief. De agenten belden aan bij de woning waar de taxichauffeur de man naar binnen had zien gaan en de verdachte deed open. De 23-jarige Haarlemmer werd aangehouden, hij verzette zich opnieuw, nu tegen de agenten. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.