dinsdag 21 juni 2011

Politie hoort hardrijder webfilmpje GeenStijl

HAARLEM - De politie hoort maandagavond de man die blijkens een filmpje op de site van GeenStijl  310 km per uur zou hebben gereden op de Drie Merenweg in Haarlemmermeer. 

 

Ook zou hij 150 km per uur hebben gereden binnen de bebouwde kom van Heemstede.
Dat heeft een woordvoerder van de politie Kennemerland laten weten. Op de Drie Merenweg (N205) is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.

filmpje geen stijl

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de politie de zaak nader te laten onderzoeken. De vermoedelijke bestuurder van de auto is samen met de eigenaar ontboden op het politiebureau, waar ze worden gehoord.
''Wat er daarna gebeurt, gaan we nog bezien'', aldus de zegsman. ''Dit gaat om buitensporig rijgedrag, dat crimineel is en dat we levensgevaarlijk vinden. De zaak is alleen moeilijk te bewijzen, omdat de bestuurder niet is gefilmd tijdens het rijden, alleen daarvoor. Het filmpje kan zijn gemanipuleerd.''

Drie gewonden bij aanrijding

Nieuw-Vennep, 21-06-2011 • De politie kreeg maandagmiddag 20 juni rond 15.00 uur een melding van een aanrijding met letsel op de Nieuwe Bennebroekerweg tussen twee personenauto’s.


Een 43-jarige Hoofddorpse automobiliste reed over de Nieuwe Bennebroekerweg in de richting van de Nieuwe Molenaarslaan. Bij haar in de auto zat een 48-jarige Hoofddorper. Een 63-jarige automobiliste uit Leiderdorp reed de kruising op en kwam daar in botsing met de 43-jarige automobiliste. Door de klap draaide het voertuig bijna om zijn as en kwam op de vluchtheuvel naast een verkeerspaal tot stilstand. Alle drie de inzittenden zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen vervoerd. De afdeling verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.