donderdag 12 mei 2011

Politie houdt brom- en snorfietscontrole

Hoofddorp, 12-05-2011

Politiemensen hielden donderdagmorgen tussen 07.00 en 10.00 uur een controle die speciaal gericht was op brom- en snorfietsers.
Op twee verschillende locaties zijn in totaal 42 personen gecontroleerd. Twaalf keer werd een proces-verbaal uitgeschreven omdat er iets niet in orde bleek. Acht keer daarvan was voor een te hoge constructiesnelheid, waarvan van het voertuig van twee personen zelfs het kentekenbewijs werd ingevorderd. Een snorfiets bleek 52 km/u te kunnen, een bromfiets 83 km/u. Ook werden er bekeuringen uitgedeeld voor slechte technische staat van de brom- of snorfietsen. Een gladde achterband of geen achterrem kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken.

Dronken snorfietser aangehouden

Zandvoort, 12-05-2011


De politie heeft in de nacht van woensdag 11 mei op donderdag 12 mei omstreeks 01.45 uur een 38-jarige Beverwijker aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed slingerend in de Haltestraat de agenten tegemoet. Toen zij de man aan de kant wilden zetten ging hij er vandoor. Uiteindelijk troffen de politiemensen de man liggend achter een muurtje in de Zeestraat aan. De verdachte weigerde medewerking aan een blaastest. Hij is ingesloten en zal vandaag worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.