dinsdag 12 juli 2011

Boetes bij snelheidscontrole















HAARLEM, 12 juli – De politie heeft dinsdagmorgen op de Rijksstraatweg gecontroleerd op snelheid. Hier bleken van de 1975 passanten er 80 harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid was 69 km per uur. De betrokken bestuurders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Man aangehouden op verdenking diefstal fiets

Heemstede, 12-07-2011


De politie kreeg dinsdagmorgen 12 juli omstreeks 09.15 uur een melding dat op de Zandvoortselaan een splinternieuwe damesfiets werd ingeladen in een bestelbus bij het station in Heemstede. De getuigen hadden het vermoeden dat de fiets gestolen werd. Zij gaven de politie een signalement van de bestuurder en een omschrijving van de bestelbus. De agenten zijn de chauffeur op het spoor gekomen. Hij heeft zich gemeld aan het bureau en is aangehouden op verdenking van diefstal van de damesfiets. De man, een 36-jarige Rotterdammer, is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Verdachten aangehouden diefstal lood

Haarlem, 12-07-2011



De politie hield maandagavond 11 juli omstreeks 21.50 uur drie Haarlemmers van 15,16 en 17 jaar aan voor diefstal van lood. De agenten kregen een melding van een alerte getuige dat vanaf het dak van een school in de Anna Kaulbachstraat de loodflappen gestolen zouden worden door drie personen. De agenten hebben direct een onderzoek ingesteld en zagen het drietal nog op het dak staan. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Auto te water, bestuurder onder invloed

Haarlem, 12-07-2011


De politie kreeg in de nacht van maandag 11 juli op dinsdag 12 juli omstreeks 01.50 uur een melding van een auto te water langs de Boerhaavelaan. De twee inzittenden, een 24-jarige Haarlemmer en een 24-jarige man uit Vijfhuizen zijn op het droge geholpen, mede met behulp van een 23-jarige Haarlemse man die had gereageerd op hulpgeroep. De drie mannen zijn ter plekke onderzocht door ambulancemedewerkers. Bij geen van hen werd letsel vastgesteld. Omdat onduidelijk was wie de bestuurder was geweest, is van beide inzittenden van de auto een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat beiden teveel alcohol hadden gedronken. De 24-jarige Haarlemmer bleek de bestuurder te zijn geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uren. Beiden mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.