zaterdag 23 april 2011

Politie houdt twee verdachten aan na diefstal boot

HAARLEM, 22-04-2011

Politiemensen stelden donderdagnacht net na middernacht een onderzoek in na een melding dat mensen een boot aan het stelen waren bij de Garenkokerskade/Kinderhuissingel. Ter plekke zagen de agenten inderdaad een rubberboot met daarin twee mannen. Beide mannen begonnen direct te vertellen dat ze een boot ‘los’ hadden gevonden. Na doorvragen van de agenten bleek dat het verhaal aan alle kanten rammelde, zo had de getuige de mannen in de rubberboot zien varen met een boot erachter. Deze boot werd gevonden in de directe omgeving. Uiteindelijk troffen de agenten in de rubberboot een deel van een touw waarmee de tweede boot vast zat, maar ook gereedschap aan. Dit en het feit dat de mannen al eerder in verband zijn gebracht met diefstal van een boot, was voor de agenten voldoende de mannen aan te houden. De 49-jarige Leidenaar en de 48-jarige IJmuidenaar zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorspronkelijke eigenaar van de boot.

Inbraak in boekenwinkel

HEEMSTEDE, 22-04-2011


Politieagenten zagen donderdagnacht omstreeks 04.40 uur op de Binnenweg een deur van een boekenwinkel open staan. Ter plekke bleek er ingebroken, door middel van het verbreken van de deur. Het is nog niet bekend wat precies door de verdachte(-n) is meegenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en vraagt mensen die getuige zijn geweest contact op te nemen via 0900-8844.

Drankrijders aangehouden

HEEMSTEDE, 21 april - De politie heeft rond 21:00 uur een 51-jarige Heemstedenaar aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man liep tegen de lamp op de Kerklaan, waar de politie een blaastest afnam. Hieruit bleek dat deze automobilist onder invloed verkeerde. De man werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.


BENNEBROEK, 21 april - De politie heeft rond 20:00 uur op de Binnenweg een automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol had gereden. De man werd aangehouden en de politie nam hem mee naar het bureau in Heemstede voor een ademanalysetest. Hieruit bleek dat de man de maximaal toegestane limiet had overschreden en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.