woensdag 16 maart 2011

Verdachte aangehouden in onderzoek schietpartij A4 hotel

De politie heeft in het onderzoek naar de schietpartij die zondagmorgen 20 februari in een hotel langs de A4 plaatsvond, een verdachte aangehouden. Bij de schietpartij kwam een 25-jarige vrouw uit Amsterdam om het leven. Destijds werd een Team Grootschalige Opsporing opgestart, dat een uitgebreid onderzoek startte naar de omstandigheden van de schietpartij en wie verantwoordelijk is voor de dood van het Amsterdamse slachtoffer. Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat dinsdagmiddag een 24-jarige Amsterdammer werd aangehouden, verdacht van betrokkenheid. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na winkeldiefstallen

Haarlem, 16-03-2011


De politie hield dinsdagmiddag 15 maart omstreeks 16.10 uur op de Vergierdeweg een 45-jarige Haarlemmer aan voor meerdere winkeldiefstallen. De verdachte was betrapt door winkelpersoneel maar wist te ontkomen. Getuigen gaven de politie een signalement en een looprichting door. De verdachte bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en was verbaal agressief. Hij bleek in zijn zakken diverse spullen te hebben afkomstig uit meerdere winkels op het Marsmanplein. De verdachte is ingesloten en hij zal 16 maart worden geleid voor de rechter-commissaris.

Politie houdt jongemannen aan voor vernieling

Zandvoort, 16-03-2011


Politiemensen reageerden dinsdagavond 15 maart omstreeks 23.00 uur op de melding dat er vernielingen zouden worden gepleegd bij een horecagelegenheid aan de Boulevard Barnaart. Oplettende getuigen meldden dat er drie personen zouden zijn weggelopen. De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen een drietal mensen lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Twee van hen, mannen van 19 en 21 jaar oud en afkomstig uit Haarlem en Hoofddorp werden vervolgens aangehouden. De jongens waren aan het stoeien geweest waardoor er schade was ontstaan. De schade zal door hen worden vergoed.

Politie zoekt getuigen na beroving met geweld van buschauffeuse

Haarlem, 16-03-2011 • De politie is dinsdagavond 15 maart rond 23.45 uur een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving met geweld van een buschauffeuse.


De 43-jarige vrouw stopte bij de locatie Frieslandlaan/Prattenburg voor een passagier. Toen deze binnenstapte bedreigde hij haar direct met een mes en stapte er nog een verdachte in. De vrouw heeft klappen gehad van de verdachten, die er met de aktentas van de vrouw vandoor gingen. De twee zijn er in onbekende richting vandoor gegaan. De aktentas is na korte tijd teruggevonden op het wandelpad naast de school aan de Betuwelaan. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de beroving. Als er getuigen zijn die het tweetal, waarvan er een een rood jack met witte capuchon aan had, heeft zien rennen, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie van het team Spaarne-Oost, via 0900-8844.

Man rijdt weer zonder rijbewijs

Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag 15 maart in de Kerksteeg een snorfietser rijden waarvan zij wisten dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De verdachte, een 36-jarige Zandvoorter, is aangehouden. Hij heeft twee processen-verbaal gekregen, één voor het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd en de tweede voor het onverzekerd rijden op de snorfiets. De snorfiets blijft aan het politiebureau totdat er een verzekeringsbewijs getoond wordten dan afgehaald wordt door iemand met een geldig rijbewijs.