dinsdag 20 december 2011

Poging diefstal met geweld

HAARLEM, 20-12-2011


De politie kreeg maandagavond omstreeks 22.45 uur een melding van een poging diefstal met geweld in de Werfstraat. Een 21-jarige vrouw zou onder bedreiging van een vuurwapen de sleutel van de auto waarin zij zat moeten afgeven aan twee mannen. De agenten hebben direct een onderzoek ingesteld. De twee daders werden niet meer aangetroffen. Ze hadden de auto achtergelaten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de twee mannen. Getuigen die informatie hebben die kan leiden tot opheldering van deze zaak kunnen contact opnemen met het rechercheteam van de politie Haarlem-Noord via 0900-8844

Gesignaleerde ingesloten

HAARLEM, 20-12-2011


De politie heeft in Haarlem een 51-jarige man ingesloten, die gesignaleerd stond omdat hij nog een bedrag van ruim € 39.000,-- had openstaan of 193 dagen vervangende hechtenis. De man kon dit bedrag niet betalen en is ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding verdachten voor ramkraken, snelkraken, bedrijfs- en woninginbraken en heling

noord-holland, 20-12-2011 • De Bovenregionale Recherche heeft 5 verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij snelkraken, ramkraken, bedrijfs- en woninginbraken en heling.

KENNEMERLAND, 20 december - De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland heeft vanmorgen twee Alkmaarders aangehouden van 42 en 35 jaar op verdenking van betrokkenheid bij een ramkraak die vanmorgen is gepleegd bij een bedrijf aan de Th. van Doesburgweg in Heerhugowaard.

De gestolen buit van deze ramkraak bestond o.a. uit Ipads. Deze buit is vanmorgen door de recherche veiliggesteld.



De aanhoudingen komen voort uit een ingesteld onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland, naar het plegen van snelkraken, ramkraken, bedrijfs- en woninginbraken in Friesland, Noord-Holland, IJsselland en Gelderland en de heling van gestolen goederen. In dit onderzoek kwamen de rechercheurs op het spoor van deze verdachten.
Naast deze twee mannen, werden nog drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om een 28-jarige man uit Alkmaar en twee vrouwen; een 28-jarige vrouw uit Limmen en een 37-jarige vrouw uit Alkmaar. Alle vijf verdachten zijn zijn vanmorgen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Direct na de aanhoudingen van dit vijftal werden invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden. Hierbij werd ondersteuning verkregen van de politie Noord-Holland Noord. De doorzoekingen werden verricht in o.a. Alkmaar, Akersloot en Limmen. Hierbij werden diverse gestolen goederen, afkomstig van ramkraken, snelkraken en inbraken, door de rechercheurs in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek. Ook is een aantal auto's in beslaggenomen.

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland en is beheersmatig ondergebracht bij de divisie regionale recherche van de politieregio Kennemerland. Het team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van middencriminaliteit.

Vrouw zwaargewond na aanrijding


ZANDVOORT, 20-12-2011



Een 85-jarige vrouw uit Zandvoort is maandagmiddag even na 12.45 uur zwaargewond geraakt na een aanrijding met een personenauto aan het Badhuisplein. De Zandvoortse reed in een scootmobiel en wilde de weg oversteken. Een 79-jarige automobiliste uit Aerdenhout kon de overstekende scootmobiel niet meer ontwijken waarna er een aanrijding ontstond. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de locatie om hulp te verlenen. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Politiemensen van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.