woensdag 11 juli 2012

Rookontwikkeling bij gemeentehuis in Heemstede

HEEMSTEDE, 11-7-2012
Het gemeentehuis van Heemstede is woensdagmiddag ontruimd geweest. Door een nog onbekende reden is er rookontwikkeling in het pand ontstaan.
De medewerkers van de gemeente Heemstede hebben het pand moeten verlaten en zijn later die middag teruggekeerd nadat het pand werd vrijgegeven. Hoe de rook precies is ontstaan, is nog onduidelijk. Waarscheinlijk is er een fout onstaan in het archief welke zich in de kelder bevindt. Verder onderzoek van de brandweer moet dat uitwijzen.


Getuigen gezocht van aanranding

Heemstede, 10-07-2012 • De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanranding die plaatsvond op donderdag 28 juni rond 15:00 uur op de Herenweg te Heemstede.

Een 14-jarig meisje werd die middag door een onbekende man vastgepakt, toen zij op haar fiets na schooltijd over de Herenweg reed. De man betastte haar onzedelijk, totdat een vrouw op de fiets het meisje te hulp schoot. Deze vrouw kreeg hierbij een klap van de aanrander. De aanrander wist hierna te ontkomen.
De zedenpolitie heeft een onderzoek ingesteld nadat deze informatie is binnengekomen en is op zoek naar de dader van deze aanranding, maar ook naar de vrouw die het meisje heeft geholpen. De vrouw had lang grijs haar in een staart en reed op een fiets. De politie wil graag met haar in contact komen om meer informatie binnen te krijgen over de aanrander. Het incident gebeurde ter hoogte van de Van Merlenlaan, vlakbij een geel huis met ijzeren beelden. De zedenpolitie heeft daar afgelopen week een passantenonderzoek verricht, om meer informatie binnen te krijgen over deze aanranding. 
 
Van de man, die het 14-jarige meisje heeft aangerand is het volgende signalement bekend:
- getinte huidskleur
- ongeveer 1.70 m lang
- zwart krullend haar, naar achteren gekamd
- ongeveer 50-55 jaar
- hij droeg een zwarte jas tot op heupen
- een grote donkerblauwe spijkerbroek
- hij had sprak met veel speeksel om de mond
- hij sprak Nederlands.
Mocht iemand weten wie deze dader is, of mochten er mensen zijn die getuige zijn geweest van deze aanranding, dan worden zij vriendelijk verzocht dit te melden bij de zedenpolitie in Haarlem, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan natuurlijk altijd via M.: Meld Misdaad Anoniem, op 0800 – 7000. Ook wil de zedenpolitie graag in contact komen met de vrouw met het lange grijze haar, die het meisje te hulp schoot.