zondag 18 december 2011

Vuurwerk

KENNEMERLAND, weekend – De politie heeft meerdere overlastmeldingen van vuurwerk binnengekregen. In de Kruisstraat in Haarlem was door onbekenden een vuurwerkbom gegooid, waardoor de ruiten van een woning kapot gingen. In Heemstede werd een tweetal jongens aan de kant gezet die vuurwerk hadden afgestoken op de Zandvoortselaan. Bij meerdere meldingen vanuit alle gebieden in de regio Kennemerlan waren bij aankomst van politie de meeste overlastveroorzakers echter al weer gevlogen.

Aangehouden voor mishandeling

HAARLEM, 18 december – De politie heeft een 20-jarige Bloemendaler en twee Haarlemmers van 19 en 20-jaar opgespoord en aangehouden, nadat zij rond 01.30 uur mensen hadden mishandeld op het Frans Halsplein. De slachtoffers waren een zwangere vrouw uit Uitgeest en een man uit Haarlem.
De verdachten waren bij aankomst van de politie verdwenen, maar na een zoektocht kon het drietal in o.a. de Joh. de Breukstraat en op de Kloppersingel worden aangehouden. Alle drie verdachten werden ingesloten op het politiebureau. De vrouw uit Uitgeest is naar het ziekenhuis vervoerd omdat zij in haar buik was geschopt door een van de verdachten. De Haarlemmer moest ook voor behandeling naar het ziekenhuis, omdat hij o.a. een gebroken neus had opgelopen. De politie onderzoekt wat er zich heeft afgespeeld. De drie verdachten zijn ingesloten.

Beginnend bestuurder aangehouden

HEEMSTEDE, 17 december – De politie heeft op de Herenweg rond 22:10 uur een 16-jarige jongen uit Aerdenhout aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets had gereden. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces verbaal opgemaakt

14-jarige jongen thuisgebracht

HOOFDDORP, 18 december – De politie zag rond 02.30 uur een jongen lopen op de IJweg, ter hoogte van Mastbos. De politie vroeg waarom de jongen niet thuis was op dit late tijdstip. De jongen gaf aan dat hij eigenlijk wel thuis had moeten zijn. Hij werd door de politie meegenomen naar zijn huis, maar thuis deed echter niemand open en ook de telefoon werd niet opgenomen. De jongen wist dat hij via de achterkant van de woning binnen kon komen en heeft op verzoek van de politie zijn ouders wakker gemaakt, die lagen te slapen. De politie heeft de vader o.a. op zijn verantwoordelijkheden gewezen.

Portier mishandeld: verdachte aangehouden

HAARLEM, 18 december – De politie heeft een 21-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van de mishandeling van een portier van een horecagelegenheid aan de Riviervischmarkt. De melding hiervoor kwam rond 03.00 uur binnen. De politie is gaan zoeken naar de verdachte, maar kon hem op dat moment niet vinden. Even later zagen zij een 21-jarige Haarlemmer in de Smedestraat lopen die aan het signalement van de verdachte voldeed. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Aanrijding Heemstede

Op de kruising van de Wagnerkade met de Johan Wagenaarlaan ontstond vrijdagochtend een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. De 17-jarige Haarlemse reed met haar bromfiets op de Wagnerkade toen zij moest remmen. De 88-jarige Heemsteedse automobilist kon niet op tijd remmen, waarna hij tegen de bromfietsster aanreed. Deze kwam hierdoor ten val. Het meisje liep als gevolg van de aanrijding een gebroken voet op. Zij is door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis.