woensdag 26 september 2012

Auto te water (vervolg)

 
Velsen-Zuid, 25-09-2012

Omstreeks 14.15 uur raakte een 58-jarige man uit Uitgeest op de Laaglandersluisweg met zijn auto te water.
Even daarvoor hielden toezichthouders van het recreatiegebied Spaarnwoude hem staande omdat de man slingerend reed. Nadat de man even was gestopt, ging hij er vervolgens vandoor waarna hij in het water belandde. Op dat moment passeerde een vrachtwagen met grijper die de auto inclusief de man op het droge kon brengen. De bestuurder bleek teveel te hebben gedronken: 1,10 ugl




Auto te water

Haarlem, 24-09-2012

Omstreeks 14.15 uur raakte aan de Laaglandersluisweg een auto te water. De 58-jarige automobilist uit Uitgeest kwam met zijn auto ondersteboven in het water terecht. Op dat moment passeerde een vrachtwagen met grijper die de auto inclusief de man op het droge kon brengen. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Veiligheid voor fietsers

 
 
Kennemerland, 25-09-2012Het wordt weer vroeger donker en het valt de politie op dat veel fietsers onverlicht over straat gaan. De politie verzoekt dan ook alle fietsers, (óók ouders van schoolgaande jeugd!) om de verlichting van hun fiets of die van hun kinderen op orde te maken. Jaarlijks raken duizenden fietsers zo ernstig gewond in het verkeer, dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en zo’n 170 fietsers sterven in ons land na een ongeval.

Extra zaak om in elk geval er alles aan te doen om de veiligheid als fietser in het verkeer te vergroten. Door met de juiste verlichting op uw fiets te rijden, voorkomt u dat andere weggebruikers u niet over het hoofd zien. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan in benarde situaties belanden, omdat zij niet zichtbaar. Zorg voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting. De politie roept met name ook ouders op van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat zij veilig op de fiets naar school gaan. Vorig jaar werden door de politie tijdens meerdere fietsverlichtingscontroles honderden jongeren uit het verkeer gehaald omdat zij op een onverlichte fiets reden in het donker. Ook dit jaar zullen weer verlichtingscontroles worden verricht.

Hieronder nog even de regels voor verlichting op een rijtje:

Regels voor vaste fietsverlichting
• wit of geel licht voor, rood licht achter;
• de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen;
• de lampen mogen niet knipperen.

Een fiets met 2 voorwielen moet aan de voorkant 2 witte of gele lampen hebben.

Regels voor losse lampjes op een fiets
• wit of geel licht voor, rood licht achter;
• de losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam. Dus niet op uw hoofd, armen of benen;
• u mag losse lampjes bevestigen aan uw kleding of op uw tas;
• losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen;
• losse lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en niet teveel bewegen.

Regels voor reflectie op een fiets
Een fiets op 2 wielen moet de volgende reflectie hebben:
• een rode reflector (niet driehoekig) op de achterkant van de fiets;
• gele reflectoren op de trappers;
• witte of gele reflectoren op de wielen (velgen) of banden.

Een fiets met meer dan 2 wielen, die breder is dan 0,75 meter en 1 voorwiel heeft, moet ook zijn voorzien van een naar voren gerichte witte reflector.

Bovenstaande is ook na te lezen op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-regels-voor-fietsverlichting-en-reflectie-op-een-fiets.html

Beroving vissers in ‘Ter Plaatse’

Hoofddorp, 25-09-2012

Donderdagavond 27 september besteedt RTV Noord-Holland aandacht aan een gewelddadige beroving van twee vissers.
Dit gebeurde woensdagavond 29 augustus rond 23.30 uur in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp. Twee vissers, mannen van 20 en 22 jaar uit Alphen aan de Rijn, werden bedreigd en bestolen door twee onbekende jongens. Een van de slachtoffers is geslagen met een helm en heeft letsel aan zijn neus opgelopen. De verdachten zijn met de gestolen spullen op scooters weggevlucht richting de N201/IJweg. Van de verdachten is het onderstaande bekend:
• Beiden hebben een blanke huidskleur
• Beiden droegen Nike AirMax
• Beiden droegen bomberjacks (de één zwart, de ander grijs)
• Zij reden op een blauwe en zwarte scooter
Op 30 augustus heeft de poltie al eerder een oproep aan getuigen gedaan, onder meer aan de groep duikers die die avond aan het oefenen was in de plas. Het volledige persbericht vindt u hier: http://www.politie.nl/kennemerland/nieuws/120830getuigengezochtberovingvissers.asp