vrijdag 9 september 2011

Auto belandt op zijkant na aanrijding op de van Heuven Goedhartlaan

HOOFDDORP, 9 september – Op de kruising Van Heuven Goedhartlaan met het Sont heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Door de klap raakte en lantaarnpaal helemaal ontwricht en belandde een van de auto op zijn zijkant.
Omdat de aanrijding in eerste instantie ernstig leek, kwamen en veel hulpdiensten ter plaatse waaronder de brandweer met drie voertuigen, twee ambulances en nog de nodige politiewagens. Ondanks de grote chaos op het kruispunt kwamen de inzittenden er nagenoeg zonder letsel vanaf en zijn op eigen gelegenheid verder gegaan. Van de lantaarnpaal is de elektriciteit afgesloten en de auto’s zijn door de bergingsdienst afgevoerd. De brandweer heeft als laatste de olie van het wegdek verwijderd.


Ingezonden door: Jasper Meekel 








Fotografie:

Met 86 kilometer per uur door 50 kilometerzone

Donderdag heeft er aan het einde van de middag een snelheidscontrole plaatsgevonden aan de Zwanenburgerdijk. Hier geldt een maximale snelheid van 50 kilometer per uur, maar veel weggebruikers rijden hier harder. Dit bleek ook tijdens de controle. Van de ruim 800 passanten, reden er ruim 130 te hard. De hoogstgemeten snelheid was 86 kilometer per uur. Alle hardrijders krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd.

Politie zoekt getuigen insluiping

AERDENHOUT, 09-09-2011

Bewoners van een woning aan de Boekenroodeweg zijn donderdagavond slachtoffer geworden van insluiping. De bewoners hoorden rond 22.45 uur een dof geluid wat zij niet konden plaatsen. Toen zij korte tijd later een kamer op de bovenverdieping inliepen, bleek hier een insluiper te zijn geweest. Men is vermoedelijk via het dak omhoog geklommen en door een raam naar binnen gegaan. De politie doet onderzoek naar de insluiping en zij is daarom benieuwd of er mensen zijn die rond het tijdstip van de insluiping mogelijk iets gezien hebben. Informatie van rondhangende onbekende personen in de omgeving kan bijvoorbeeld waardevol zijn voor het onderzoek. Er kan gebeld worden met de politie in Aerdenhout via het telefoonnummer 0900-8844.