woensdag 29 juni 2011

Man aangehouden voor mishandeling

Haarlem, 29-06-2011



Politiemensen reageerden dinsdagavond rond 18.00 uur op de melding dat er een vrouw mishandeld werd. Ter plekke troffen zij het 30-jarige slachtoffer op straat aan, zij verklaarde door haar ex-partner te zijn mishandeld. De 36-jarige man werd omstreeks 19.30 uur door agenten in zijn woning aangehouden.

Snelheidscontroles

Politiemensen  controleerden woensdagmorgen op de Weg om de Noord in beide richtingen op snelheid. Van de 2575 passanten reden er 457 harder dan de toegestane 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was maar liefst 151 km/u. Alle betrokkenen krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd

Politie zoekt getuigen incident

Haarlem, 29-06-2011



De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling die plaats vond in een eetgelegenheid aan de Kruisweg. Het incident vond plaats in de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni omstreeks 01.30 uur. Aangezien de diverse verklaringen van betrokkenen uiteenlopen wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het incident en mogelijk meer informatie hebben over het ontstaan van de situatie. Dit kan de politie helpen in haar onderzoek.
Bij de mishandeling zijn twee mensen gewond geraakt, een 31-jarige Haarlemmer en een 41-jarige man uit Hoofddorp, een werknemer van de eetgelegenheid.
Mensen die informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Auto in beslag genomen

Boesingheliede, 29-06-2011



Tijdens surveillance controleerde de politie dinsdagavond 28 juni op de IJweg een auto met een Duits kenteken waarvan de geldigheid verlopen was. Bij nadere controle van het voertuig bleek er mogelijk geknoeid was met het chassisnummer. De 34-jarige eigenaar van de auto is aangehouden. Hij is verhoord. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Brand in bedrijf

Haarlem, 29-06-2011


De politie kreeg in de nacht van dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni een melding van een binnenbrand in een bedrijf aan de Palletweg. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie gaat uit van brandstichting. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Getuigen die de politie informatie kunnen verschaffen wat kan leiden tot opheldering van deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844.

Politie organiseert bijeenkomsten ouderen

Haarlem, 29-06-2011 • De politie organiseert op woensdag 6 juli in samenwerking met Pre Wonen en de Schoterhof weer bijeenkomsten voor oudere bewoners voor met name oudere bewoners.




De politie organiseert op woensdag 6 juli in samenwerking met Pre Wonen en de Schoterhof weer bijeenkomsten voor met name oudere bewoners.

Onderwerpen die besproken worden zijn onder meer: de onveiligheidsgevoelens die bij veel oudere mensen heersen en babbeltrucs.
In Nederland was in 2010 meer dan helft van alle bewoners boven de 55 jaar. De verwachting is dat dit getal enkel nog zal oplopen in de aankomende jaren. Als politie merken we dat er met name bij oudere mensen veel angstgevoelens heersen, die lang niet altijd terecht zijn. Uit cijfers blijkt dat ouderen verhoudingsgewijs zelfs minder kans lopen slachtoffer te worden van een misdrijf dan andere leeftijdsgroepen. Maar fysieke kwestbaarheid en bijvoorbeeld het als bedreigend ervaren van gedrag van jongeren voedt angstgevoelens.
Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan dit soort zaken en krijgen de bezoekers tips, trucs en informatie om hun weerbaarheid te verhogen en angstgevoelens te verminderen of zelfs weg te nemen.
Babbeltrucproject
Het babbeltrucproject is opgezet omdat de politie regelmatig signalen en aangiftes van oudere bewoners ontvangt die aan de deur moet een smoes worden opgelicht. Op uiteenlopende manieren weten de oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en onschuldige slachtoffers te maken. Met smoesjes aan de deur wordt geprobeerd om pinpassen en pincodes te ontfutselen of wordt geprobeerd om waardevolle spullen mee te nemen. Met de bijeenkomst wil de politie mensen alert maken en handvatten bieden om hoe ze het beste om kunnen gaan met een vreemde aan de deur.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

6 juli om 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur. Locatie Schoterhof Plesmanplein 10

6 Juli om 13.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur. Locatie Koningskerk gevestigd op de Kloppersingel 57
pincodes te ontfutselen of wordt geprobeerd om waardevolle spullen mee te nemen. Met de bijeenkomst wil de politie mensen alert maken en handvatten bieden om hoe ze het beste om kunnen gaan met een vreemde aan de deur.