vrijdag 24 juni 2011

Politie zoekt getuigen inbraak

HAARLEM, 24-06-2011


In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er rond 03.15 uur de melding binnen dat er een inbraak plaats zou hebben plaatsgevonden in een kantoor aan de Kleine Houtweg. Op de locatie bleek er inderdaad te zijn ingebroken, waarop agenten samen met een politiehond de omgeving uitkamden op zoek naar verdachten. Deze werden niet aangetroffen.
Een getuige heeft in ieder geval twee personen zien wegrennen, maar van hen is geen duidelijk signalement bekend. De politie is daarom benieuwd of er meer mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de inbraak. Ook informatie van op een eerder tijdstip kan relevant zijn voor het onderzoek. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie organiseert babbeltruc bijeenkomsten

HAARLEM, 24-06-2011


De politie organiseert op dinsdag 28 en 29 juni en op 6 juli in samenwerking met Pre Wonen en de Schoterhof weer bijeenkomsten voor oudere bewoners in het kader van de babbeltruc.
De bijeenkomsten vinden plaats op:
28 juni om 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur. Locatie Koningskerk gevestigd op de Kloppersingel 57
29 juni om 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.Locatie Schoterhof Plesmanplein 10
6 juli om 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur. Locatie Schoterhof Plesmanplein 10
6 Juli om 13.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur. Locatie Koningskerk gevestigd op de Kloppersingel 57
Babbeltrucproject
Het babbeltrucproject is opgezet omdat de politie regelmatig signalen en aangiftes van oudere bewoners ontvangt die aan de deur moet een smoes worden opgelicht. Op uiteenlopende manieren weten de oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en onschuldige slachtoffers te maken. Met smoesjes aan de deur wordt geprobeerd om pinpassen en pincodes te ontfutselen of wordt geprobeerd om waardevolle spullen mee te nemen. Met de bijeenkomst wil de politie mensen alert maken en handvatten bieden om hoe ze het beste om kunnen gaan met een vreemde aan de deur.

Auto uitgebrand

HAARLEM, 24 juni - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.15 uur bleek er een auto in brand te staan aan het Mari Andriesseplein. Het voertuig stond dichtbij naastgelegen woningen geparkeerd en door de hitte hebben twee woningen brandschade opgelopen. Ook een voertuig dat naast de brandende auto geparkeerd stond, raakte beschadigd. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De politie is benieuwd of er mensen zijn die rond het tijdstip van de brand iets gezien of gehoord hebben wat waardevol kan zijn voor het onderzoek. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.