zondag 1 januari 2012

Jongeren bestoken politie met vuurwerk op Nieuw Guineaplein in Haarlem Noord

HAARLEM - (update) In Parkwijk was het voor het eerst sinds
jaren weer eens rustig op straat. Cameratoezicht, gebiedsverboden en de massale
inzet van politie zorgden ervoor dat er geen rellen uitbraken. ,,Het is echt
rustiger in de buurt'', zei een buurtbewoner aan de Berlagelaan die vorig jaar
nog klappen kreeg van de ME omdat hij niet op tijd zijn huis in ging. ,,Vorig
jaar was de sfeer heel grimmig. Nu is het echt gezellig.''
Door middel van het organiseren van een feest in de buurt, moest worden voorkomen dat de jeugd de straat op ging. Dat lukte maar ten dele want rond een uur of een is het feest bijna uitgestorven. ,,Volgend jaar hopen we meer mensen te trekken'', aldus de organisator van het buurtfeest in de gymzaal bij het Beatrixplein. Aan het begin van de avond waren wel vooral Marokkaanse vaders met hun zoons aanwezig.

In de krant van maandag een uitgebreid sfeerverslag uit Parkwijk.

Eerder op de avond kregen de hulpdiensten de melding van een buitenbrand aan het Nieuw Guineaplein in Haarlem Noord. Bij aankomst van de politie bestookten de aanwezige jongeren de agenten met vuurwerk. Daarop besloten de agenten achter de jongeren aan te gaan.

Helaas wisten de jongeren te ontvluchten aan de agenten. De gealarmeerde brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand in de hangplek met een straal hogedruk water geblust.

Brand Velsen onder controle

VELSEN - De grote brand in een buurtcentrum in Velsen is onder controle. Iets na elf uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het vuur is zo goed als uit, maar er moet wel nog worden nageblust.
Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland laten weten. Door de brand moesten 30 tot 40 woningen worden ontruimd. Het vuur bleef wel beperkt tot het buurtcentrum.