maandag 20 juni 2011

Scooterrijder zwaargewond

HAARLEM, 20-06-2011


Zondagavond even voor 20.15 uur is een 48-jarige Haarlemmer zwaargewond geraakt op de Schoterweg. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak een middengeleider waardoor hij ten val kwam. Hulpdiensten rukten uit om de Haarlemmer te helpen. Onder meer een traumahelikopter landde op de locatie om eerste hulp te verlenen. De man is overgebracht naar een ziekenhuis, de beschadigde scooter is afgesleept.

Fietsers bekeurd

HAARLEM, 20-06-2011


Maandagochtend tussen 08.00 en 09.30 uur hebben politiemensen een roodlichtcontrole voor fietsers uitgevoerd aan de Jansweg. Veel fietsers blijken hier in de praktijk het rode verkeerslicht te negeren, wat voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Ook tijdens de controle bleek een flink aantal fietsers geen boodschap te hebben aan het rode licht. Vierentwintig fietsers kregen een bekeuring.

Fietser gewond

HEEMSTEDE 20-06-2011
Maandagochtend even voor 08.30 uur kwam de melding binnen dat er een gewonde fietser op de Franz Leharlaan lag. Op de locatie troffen agenten een 79-jarige Heemstedenaar die was gevallen met de fiets. De man gaf onder meer pijn te hebben aan zijn heup en been, waarna hij door een ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.

'Man die 308 reed lastig te bekeuren'

AMSTERDAM - Het wordt moeilijk de man te bekeuren die met 308 kilometer per uur over de weg scheurde. Een proces-verbaal kan pas worden opgemaakt als de exacte plaats, het tijdstip en de werkelijke snelheid zijn gemeten


Dat zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer maandag in het AD.
Een filmpje alleen is vaak niet genoeg bewijs voor een veroordeling, zegt de woordvoerder. Hij wijst erop dat beelden gemakkelijk zijn te manipuleren. Zondag liet de politie al wel weten dat het filmpje wordt onderzocht.
Het filmpje veroorzaakte ophef toen het zondag op de website Geenstijl werd getoond. Daarop is eerst de 19-jarige man achter het stuur van een Nissan GT-R te zien. In dezelfde shot gaat de kilometerteller ruim over de honderdvijftig kilometer per uur terwijl de auto binnen de bebouwde kom rijdt.

Onverantwoord

Buiten de bebouwde kom gaat de teller naar 308 kilometer per uur. Op internet beweerde de man aanvankelijk dat hij toen ook achter het stuur zat, maar inmiddels ontkent hij dat. "Ik filmde toen", zegt hij in de krant. Hij geeft ook toe dat het onverantwoord was om zo snel binnen de bebouwde kom te rijden en zegt te hopen dat hij niet in de problemen komt.
Wel denkt hij dat de politie het niet kan bewijzen. Voor dergelijke overtredingen wordt doorgaans het rijbewijs en het voertuig afgepakt. De man zegt in het AD dat de bolide niet van hem is. Hij mocht van de eigenaar een stukje rijden.

De vader van de man reageert in de krant geschokt. Hij heeft zijn zoon echter nog niet gesproken omdat die niet bij hem woont. Ook vraagt hij zich af of het filmpje echt is. "Als ik ben bijgekomen van de schrik, ga ik eerst maar eens met hem praten."
Hij wil het volgens de krant niet hebben over zijn eigen rijgedrag.

Slachtoffer bij binnenbrand

Hoofddorp, 19-06-2011 • Bij een binnenbrand aan de Hoofdweg is de 74-jarige bewoner om het leven gekomen. Omstreeks 08.00 uur meldde een voorbijganger telefonisch de hulpdiensten de binnenbrand. De brandweer rukte direct uit en startte zijn bluswerkzaamheden. Het ging om een binnenbrand in een kleine dijkwoning aan de Hoofdweg 531.




Tijdens haar werkzaamheden stuitte brandweerlieden in de keuken op het lichaam van het slachtoffer. Voor hem is direct hulp ingeschakeld doch dat bleek te laat. De brand ging gepaard met een heftige rookontwikkeling en het slachtoffer is vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen.

Omstreeks 08.30 uur was de brand meester.

Uitslag technisch onderzoek brand Hoofddorp
HOOFDDORP - 19 juni. In aansluiting op het persbericht omtrent het overlijden van een 74-jarige bewoner tijdens een brand in zijn woning aan de Hoofdweg kan het volgende worden bericht.
Uit het onderzoek door de technische recherche is naar voren gekomen dat er door onbekende oorzaak brand is ontstaan in een pan op het fornuis hetgeen vervolgens heeft geleid tot een keukenbrand met eerder vermeld triest gevolg.
Van enig misdrijf is niet gebleken uit het onderzoek van de politie.