woensdag 2 maart 2011

Opnieuw brand in Haarlemse parkeergarage

HAARLEM - In parkeergarage De Kamp in het centrum van Haarlem heeft woensdagochtend brand gewoed. Negen auto's hebben flinke brandschade opgelopen; een daarvan is volledig uitgebrand. Dit politie gaat uit van brandstichting, aldus een woordvoerster.

Volgens de woordvoerster zijn rond half vier 's morgens op meerdere etages brandjes gesticht. ''We hopen de brandstichters te kunnen achterhalen via eventuele getuigenverklaringen en camerabeelden uit de garage.''
Op een paar honderd meter afstand van De Kamp verwoestte een grote brand in oktober 26 auto's in de openbare parkeergarage De Appelaar. De garage raakte fors beschadigd. Deze brand werd vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in een startende auto.


In een parkeergarage onder een appartement woedde anderhalve week later ook brand. Hierbij raakten zeker vijf auto's zwaarbeschadigd.

UPDATE :
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een brand in een parkeergarage aan De Witstraat. De brand werd omstreeks 03.45 uur ontdekt. In totaal raakten 9 auto’s beschadigd door de brand, een van de auto’s brandde volledig uit, de anderen liepen forse brandschade op. Aangezien de brand op meerdere plekken en zelfs op meerdere verdiepingen is ontstaan, gaat de politie uit van brandstichting.
Mensen die iets verdachts hebben gezien, vanaf 03.00 uur een of meerdere personen in of bij de parkeergarage hebben zien lopen die mogelijk iets met de brand te maken hebben gehad, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844. Het kan ook zijn dat de brandstichter(s) al eerder deze week in of bij de garage is/zijn geweest.
De garage is inmiddels afgesloten.