maandag 9 mei 2011

Politie controleert opgevoerde bromfietsen

De politie controleert regelmatig opgevoerde bromfietsen. Geluidsoverlast en het met hoge snelheid door woonwijken scheuren is niet alleen een grote ergernis voor veel bewoners, maar brengt ook veel gevaren met zich mee. Maar veilig en verantwoord rijgedrag van bromfietsers is niet een zaak van de politie alléén. Ook ouders van de vaak jeugdige overtreders hebben hierin een verantwoordelijkheid. De politie doet dan ook een dringend beroep op de ouders om toezicht te houden op de activiteiten van hun bromfietsende kinderen. Om zo overlast en gevaar veroorzakend gedrag te voorkomen. 

Inbeslagname
Wanneer de politie tijdens een controle constateert dat een bromfiets is opgevoerd, teveel geluid maakt of als er verschillende technische mankementen aan de bromfiets zijn, vordert de politie het kentekenbewijs in. De eigenaar heeft dan 28 dagen de tijd om het gebrek te verhelpen of om de bromfiets in de originele staat terug te brengen en te laten herkeuren bij de RDW. Binnen twee jaar drie keer een snelheidsbekeuring voor meer dan 20 km per uur te hard betekent: in beslagname van de bromfiets. Tijdens de bromfietscontroles zullen ook zaken als het rijden zonder helm, zonder verzekering of bromfietsrijbewijs niet zonder bekeuring worden afgedaan.

Veiligheid en verzekering
Diverse verzekeringsmaatschappijen hebben in de polis opgenomen, dat aanrijdingen met een opgevoerde bromfiets niet onder de verzekeringsdekking vallen. De verzekering keert dan wel uit aan de tegenpartij, maar de kans bestaat dat de verzekering de schade verhaalt op de bestuurder van de opgevoerde bromfiets: ook als deze niet schuldig was aan de aanrijding.De politie hoopt met de bromfietscontroles de verkeersveiligheid voor deze groep verkeersdeelnemers èn voor de fietsers te verhogen.

Laserguncontroles politie

KENNEMERLAND, 09-05-2011


 De politie heeft afgelopen weekend meerdere snelheidscontroles verricht met de laserguns, op wegen waar regelmatig te hard wordt gereden. Op de Lijnderdijk in Zwanenburg werd hierdoor een bromfietser uit het verkeer gehaald die 87 km/uur had gereden. Het rijbewijs van deze bromfietser is ingevorderd. Op de Jan van Kuikweg en de Tolweg in Heemskerk werden zeven bestuurders aan de kant gezet omdat zij binnen de bebouwde kom veel te hard reden. Deze overtreders kregen direct een bekeuring overhandigd. Op de Europaweg in Haarlem werd een rijbewijs ingevorderd van een automobilist die met 109 km/uur had gereden; 12 andere hardrijders werden eveneens aan de kant gezet en bekeurd. Ook op de N202 in Velsen controleerde de verkeerspolitie het verkeer; een bromfietser met hoge snelheid werd aan de kant gezet en de bestuurder bleek niet in bezin van een rijbewijs. Op de Bennebroekerweg en de N201 in de Haarlemmermeer werd de snelheid van + 450 bestuurders gecontroleerd en ook hier werden hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. Zondag werd op de N203 gecontroleerd met de lasergun en alle 967 gecontroleerde bestuurders hielden zich aan de maximum snelheid!

Twee mannen aangehouden na doorrijden aanrijding

BLOEMENDAAL, 09-05-2011


Twee mannen van 19 en 21 jaar uit Velsen-Noord zijn zondagavond aangehouden nadat zij zijn doorgereden na een aanrijding. Het tweetal zat samen op een snorfiets en rond 17.10 uur kwamen zij in botsing met een 10-jarig meisje op de fiets uit Bloemendaal. Dit gebeurde op de hoek van de Hartenlustlaan met de Rustenburgherweg
in Bloemendaal. Zowel de mannen op de snorfiets als het meisje kwamen vervolgens ten val. De mannen uit Velsen-Noord krabbelden snel weer op en reden weg. Omstanders hebben geprobeerd om de mannen aan te houden. Het meisje raakte gewond aan haar hand en is naar een ziekenhuis vervoerd. Ook haar fiets raakte beschadigd. De twee doorrijders werden later op de avond aangehouden net over de pont in Velsen-Noord. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

dinsdag 10 en 11 mei snelheids controles

A-5 tussen knooppunt Raasdorp en Hoofddorp

woensdag 11 mei A-4 tussen knooppunt Badhoevedorp en Leiden
A-9 tussen knooppunt Badhoevedorp en Alkmaar

Oegstgeest, Leiden - 13-jarig meisje vermist

Oegstgeest, Leiden, 09-05-2011 Politie Hollands Midden is op zoek naar de 13-jarige Maaike de Bruijn uit Oegstgeest. Zij is op zondag 8 mei rond 14.30 uur weggelopen na een ruzie thuis. Een vriendin zag haar rond 15.00 uur nog bij het Leidse Hout in Leiden en daarna fietste zij weg richting het Centraal Station. Sindsdien is er niks meer van het meisje vernomen.
MaaikedeBruijn

Maaike is 1.61 meter, heeft een mager postuur, een blanke huidskleur, blauwe ogen en donkerblond haar. Ze draagt zwarte gympen met roze stippen en strepen van het merk Adidas, een korte spijkerbroek en een zwart hemd. Haar fiets is lichtblauw en heeft een zwart bagagerek aan de voorkant.De politie vraagt getuigen die Maaike nog hebben gezien of weten waar zij is, contact op te nemen via 0900-8844.

Getuigen gezocht brandjes

Bennebroek, 08-05-2011


7 mei – Tijdens surveillance zien agenten zaterdagmorgen omstreeks 04.20 uur op een terrein aan de Anemonenlaan een chemisch toilet in brand staan. Ook een schommel op een daarnaast gelegen speelweide stond in de fik. De politiemensen hebben het brandje op de schommel geblust. De brandweer heeft het in brand staande chemische toilet geblust. Vlak daarna kregen de agenten een melding van een in brand staande heg van een nabijgelegen woning. Ook deze brand is geblust. De politie wil de brandstichters graag aanhouden en zou graag in contact komen met getuigen die iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het team Kennemer Kust via 0900-8844.

Gestolen caravans aangetroffen

Hoofddorp, 08-05-2011


6 mei – De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat op de Ijweg een caravan zonder kenteken van Duitse afkomst zou staan. De agenten stelden een onderzoek in en troffen vier caravans aan waarvan er drie als gestolen gesignaleerd stonden. De agenten troffen vier Engels sprekende vrouwen en een aantal kinderen aan. De caravans zijn in beslag genomen. Tijdens het opladen van de caravans kwam er een auto het terrein oprijden. De inzittenden maakten bij het zien van de politie rechtsomkeerd. Het voertuig werd aan de kant gezet. Één van de inzittenden, een 32-jarige Engelsman  is aangehouden. Onderzocht wordt wat zijn betrokkenheid is bij de diefstal van de caravans. De politie onderzoekt de zaak.