maandag 21 november 2011

Vrouw ernstig gewond door val van flatgebouw Haarlem

HAARLEM - Een vrouw is maandagmiddag ernstig gewond geraakt door een val van een flat. Rond kwart voor een viel de vrouw van vier hoog van een flat aan de Engelenburg in Haarlem. Na de eerste behandeling ter plaatse door de opgeroepen hulpdiensten is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
De politie is bezig met een onderzoek om te achterhalen of de vrouw zelf is gesprongen of dat er sprake is van een noodlottig ongeval.
De vrouw is naast een raam bij de ingang van de C1000 terecht gekomen waardoor enkele winkelende mensen het slachtoffer hebben zien liggen.

Verdachte bekladding aangehouden

HAARLEM, 21-11-2011


Maandagochtend rond 08.20 uur kreeg de politie een melding dat een persoon een muur aan het bekladden was in een parkeergarage aan de Lange Herenstraat. Politiemensen troffen op de locatie een 39-jarige Haarlemmer. Hij bekende de muur beklad te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Fietsverlichtingscontrole Nieuw-Vennep: 29 fietsers onverlicht in dichte mist

NIEUW-VENNEP, 21-11-2011


De politie heeft maandag in de ochtenduren tussen 08.00 en 08.30 uur (bij dichte mist) een verkeersveilligheidscontrole voor het fietsverkeer gehouden in Nieuw-Vennep. Hierbij werden 29 fietsers (veel schoolgaande jeugd) aan de kant gezet door de politie omdat zij geen verlichting voerden. Aan de minderjarige scholieren die zonder goede verlichting reden, werd behalve een bekeuring ook een noodverlichtingsetje uitgedeeld, zodat zij met noodverlichting alsnog verder konden fietsen. Daarnaast zullen de ouders van de minderjarigen een brief ontvangen van de politie waarin vermeld staat dat hun zoon of dochter een bekeuring heeft gekregen omdat de fietsverlichting niet in orde was. In deze brief wordt aan de ouders verzocht om er zorg voor te dragen dat hun kinderen met goede fietsverlichting rijden. In de donkere uren en tijdens bepaalde weersomstandigheden zoals mist, is het noodzakelijk dat fietsers gezien worden door het overige (snel)verkeer. Nog ieder jaar vinden er verkeerongevallen met ernstig letsel plaats, omdat dat fietsers zonder verlichting rijden en dus niet gezien worden door het overig verkeer. De politie blijft ook de komende periode extra controles uitvoeren op de fietsverlichting omwille van de verkeersveiligheid.

Politie zoekt getuigen vernieling

HAARLEM, 21-11-2011


Zaterdagavond even na 19.45 uur is een raam van een ov-bus vernield aan de Laan van Angers. De bus kwam vanuit de Italiƫlaan en vlak voor de halte aan de Laan van Angers, kwam er een voorwerp tegen de bus aan. Hierbij is een zijraam gesneuveld. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en is benieuwd of er mensen zijn die iets gezien hebben van de vernieling. Ook informatie van rondhangende personen rond de plek waar de vernieling heeft plaatsgevonden, kan waardevol zijn. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.