donderdag 28 april 2011

Ook Hoofddorp heeft Koninginnenacht

HOOFDDORP - Grote steden hebben het, Nieuw-Vennep en Abbenes hebben het. En Hoofddorp heeft het nu ook: een feestelijke Koningennenacht vóór de grote dag.
Als het aan (pop)Podium Duycker ligt, wordt Q-Night een traditie. Niemand hoeft dan nog te zeggen dat er in Hoofddorp ’nooit wat is op zulke beslissende momenten’. Want een ’moment’ is het: een beetje opwarmen, wetend dat er een vrije dag in het verschiet ligt vol oude meuk en bier.
De Q-Night begint vrijdagavond om elf uur, in grote zaal en grand café. Het is feest tot vier uur ’s nachts, twee uur langer dus dan de Oranjenacht in De Bolle Olifant en de Oranje Dance Classics Party in De Rustende Jager en drie uur langer dan de Nacht van Oranje in Abbenes.
Overwippers zijn echter gewaarschuwd: om twee uur gaat de deur dicht aan het Raadhuisplein. Hoe druk het gaat worden, durft programmeur Kevin Bonet niet te voorspellen. ,,Het is niet alleen nieuw voor Hoofddorp, het is ook nieuw voor ons. We zijn pas sinds januari open en heel benieuwd.’’

Schiphol eerste luchthaven met een park

SCHIPHOL - Schiphol is de eerste luchthaven in de wereld met niet alleen een bibliotheek, maar binnenkort ook met een park. Op de tweede etage van de lounge 1, waar de passagiers binnen Schengen vertrekken, is een leegstaande ruimte omgetoverd in park. Met echt planten, dode bomen en nep bomen.
Op dinsdag 10 mei wordt dit Airport Park officieel geopend in bijzijn van prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege. Het Airport Park is volgens de luchthaven een totale beleving van rust, groen, horeca en winkelkiosken achter de paspoortcontrole waar passagiers voor vertrek kunnen ontspannen.

Man rijdt 27 jaar zonder rijbewijs

Halfweg, 28-04-2011



Tijdens surveillance zien agenten woensdagmiddag 27 april  omstreeks 12.15 uur een automobilist op de A200 rijden wiens rijgedrag nogal aarzelend was.De agenten besloten de man te controleren toen bij navraag bleek dat de bestuurder geen rijbewijs zou hebben. De automobilist, een 67-jarige Haarlemmer, bleek zijn rijbewijs vanaf 1984 niet meer verlengd te hebben en dus al 27 jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. De bestuurder is aangehouden. Hij is verhoord en hierna met een bekeuring weer in vrijheid gesteld.