dinsdag 1 maart 2011

Inbraak auto

NIEUW-VENNEP, 01-03-2011

Een bewoner van de Laan van Loevestein belde in de nacht van maandag op dinsdag met de meldkamer met de mededeling dat er zojuist was ingebroken in zijn auto. Dit gebeurde rond 01.20 uur. De bewoner heeft daarna een brommer weg zien rijden in de richting van Hoofddorp. De politie zette direct een zoektocht in de omgeving op naar een brommer, maar er werden geen brommers of personen aangetroffen. De politie is daarom op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstal, of die vlak na de diefstal een brommer in de omgeving hebben zien rijden. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Nieuw-Vennep via het telefoonnummer 0900-8844.

Scooter gestolen

HAARLEM, 01-03-2011


Dinsdag rond 01.45 uur kwam er een melding binnen dat er zojuist een scooter was gestolen aan de Hugo de Grootstraat. De scooter stond in de voortuin van een woning en een nog onbekende persoon heeft deze gestolen. De bewoner werd wakker van een hard geluid en toen hij ging kijken zag hij een persoon wegrijden op de scooter. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de diefstal, of van de vlucht van de verdachte. Ook is het mogelijk dat de verdachte eerder heeft rondgehangen bij de woning. Elke informatie kan waardevol zijn bij het oplossen van deze diefstal. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Jongen vlucht voor ‘de grap’ voor politie

HEEMSTEDE, 01-03-2011


Toen politiemensen in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.45 surveilleerden over de Lanckhorstlaan, zagen zij een jongeman lopen die het direct op een rennen zette toen hij de agenten zag. De agenten vonden dit verdacht en er werd besloten om de omgeving af te blokken om de jongen aan te kunnen houden. Kort nadat de zoektocht in gang was gezet, meldde de 18-jarige Heemstedenaar zich bij de agenten. Hij verklaarde dat hij benieuwd was wat er zou gebeuren als hij plotseling ging rennen in zicht van de politie, waarop hij besloot het te proberen. Een beslissing waar hij bij nader inzien niet zo gelukkig mee was. De jongen bood zijn excuses aan, waarna de agenten verder zijn gegaan met hun surveillance.

Verdachte poging winkelinbraak aangehouden .

HAARLEM, 28-02-2011


In de nacht van zondag op maandag kwam er even voor 00.30 uur een melding binnen van een inbraakalarm van een juwelier aan de Rivieradreef. Tijdens het aanrijden zagen politiemensen een jongen lopen op het Floridaplein, die begon te rennen toen hij de agenten zag. De jongen, een 16-jarige Haarlemmer, kon ter hoogte van de Pa van der Steurstraat door de politie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Onderzoek toonde aan dat bij de juwelier is geprobeerd om in te breken, maar dat er niets is buitgemaakt. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de Haarlemmer bij de poging inbraak. Omdat hij minderjarig is, zijn de ouders in kennis gesteld van zijn aanhouding. Mensen die in de buurt van het winkelcentrum iets gezien of gehoord hebben rond het tijdstip van de poging inbraak, worden verzocht zich te melden bij de recherche in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd na rijden onder invloed

Bennebroek, 27-02-2011

Politiemensen controleerden vrijdagnacht omstreeks 04.30 uur op de Bennebroekerlaan een automobilist op rijden onder invloed. De 24-jarige bestuurder uit Zwaanshoek bleek flink te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij hem werd na ademanalyse een promillage van 1,25. Aangezien de jongeman beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal uitgeschreven voor rijden onder invloed.

Twee verdachten aangehouden langs N205

VIJFHUIZEN, 28-02-2011



Tijdens een surveillance zagen politiemensen op de N205 in de richting van Hoofddorp/A9, een bestelbusje stil staan naast de weg. De inzittende van het busje stond te dralen bij een afzethek langs de weg. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden, spraken zij de bestuurder van het busje aan. Deze man had echter geen duidelijk verhaal over wat zij langs de weg deden. Toen de achterdeuren van het busje werden geopend, troffen de agenten daar verschillende afzethekken en wegwijsborden aan. Omdat zowel de bestuurder als de inzittende geen verklaring hadden waarom dit materiaal in hun busje lag, werd het tweetal aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om twee mannen van 41 en 30 jaar, afkomstig uit Haarlem en Hoofddorp. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Het busje is tijdelijk in beslag genomen.

Lasercontrole in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP, 28-02-2011

Politiemensen hebben maandag aan het einde van de ochtend gecontroleerd op snelheid aan de Laan van Gildestein. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar er wordt vaak harder gereden. Omdat er een school in de buurt staat, is het van groot belang dat weggebruikers zich aan de maximale snelheid houden. Fietsende kinderen zijn immers een kwetsbare groep binnen het verkeer. De controle vond plaats tussen 11.30 en 12.00 uur en in dit korte tijdstip reden 4 weggebruikers te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 38 kilometer per uur.

Automobilisten mogen 130 km per uur op deel A7

WOGNUM - Vanaf dinsdag mag er op de A7 tussen Wognum en Zürich (Afsluitdijk) de hele dag 130 kilometer per uur worden gereden. Het is het eerste traject waar de maximumsnelheid omhoog gaat. Begin mei komen er meer snelwegen waarop de maximumsnelheid naar 130 gaat. Het gaat om een experiment. 

 

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil in deze kabinetsperiode de maximumsnelheid op ruim een derde van de snelwegen verhogen naar 130 kilometer.
Schultz zegt overtreders van de nieuwe maximumsnelheid ''stevig zullen worden aangepakt''. Ze is niet bang dat door de hogere snelheid er meer verkeersslachtoffers komen.



''Ik hou onverkort vast aan mijn doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen'', zei de minister eerder.
Op een aantal wegen wordt de komende maanden de snelheid af en toe verhoogd. Op sommige wegen mag 's nachts 100 kilometer worden gereden in plaats van 80. Op andere delen gaat de snelheid soms omhoog van 100 naar 120.