donderdag 3 november 2011

Jongen aangehouden voor poging inbraak woning in haarlem

Haarlem, 02-11-2011


De politie kreeg dinsdagavond 1 november omstreeks 22.15 uur een melding dat in de Genestetstraat getuigen een jongen aangehouden hadden. De knaap zou mogelijk even daarvoor geprobeerd hebben in één van de woningen in die straat in te breken. De verdachte, een 16-jarige Haarlemmer was betrapt door één van de bewoners toen hij over een schutting klom van één van de tuinen. De bewoner vertrouwde het niet toen hij de knaap achterna ging en zag dat hij over nog een schutting klom en wegliep in de richting van H.J. Schimmelstraat. De man heeft de verdachte in de H.J. Schimmelstraat aangehouden. De Haarlemmer is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Fietsverlichtingcontrole

Haarlem, Beverwijk, 02-11-2011


De politie heeft dinsdagavond 1 november tussen 19.00 uur en 22.00 uur op de Zuiderhoutlaan en op de Parallelweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal hoefden de agenten slechts drie bekeuringen uit te schrijven voor fietsers die hun verlichting niet in orde hadden. De politie gaat de komende tijd zowel ‘smorgens al ‘savonds regelmatig controleren op fietsverlichting.

Zware mishandeling; politie zoekt getuigen

Haarlem, 02-11-2011

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een zware mishandeling in de nacht van zondag op maandag. Een 20-jarige Haarlemmer liep omstreeks 03.00 uur over de Spiegelstraat/Lange Herenvest toen hij werd aangesproken door een jongen. Toen de Haarlemmer weg liep werd hij plotseling van achteren dusdanig hard geslagen, dat hij op de grond viel. Tijdens zijn val is de gouden ketting van zijn nek afgerukt. De Haarlemmer werd vervolgens door de onbekende jongen en nog een jongen die erbij kwam, meerdere malen geschopt en geslagen. De twee jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan. De politie heeft een zoekslag uitgevoerd in de omgeving, maar helaas geen verdachten aangetroffen. In het ziekenhuis bleek de Haarlemmer zijn arm op meerdere plekken gebroken te hebben, daarnaast was zijn neus gebroken. Ook had hij meerdere schaafwonden en sneden. Hij is een nacht ter observatie opgenomen in het ziekenhuis, later is hij geopereerd.
De politie is op zoek naar mensen die getuige zij geweest van het incident en mogelijk meer informatie hebben over de verdachten. Van een van hen is bekend dat hij een donkere huidskleur had en zwart krullend haar had. Ook had deze jongen een wat gezet postuur. Van de andere informatie is geen informatie bekend. Mensen die iets gezien hebben wat de politie mogelijk kan helpen in haar onderzoek naar deze zware mishandeling, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.