donderdag 24 maart 2011

Meisjes aangehouden voor poging diefstal.

Hoofddorp, 24-03-2011


Twee Hoofddorpse meisjes van 15 en 20 jaar zijn woensdagmiddag 23 maart rond 16.30 uur aangehouden wegens poging tot diefstal. De meisjes hadden geprobeerd om een telefoon weg te nemen bij een winkel aan de Marktlaan. Zij hadden een geprepareerde tas bij zich. Alert winkelpersoneel waarschuwde de politie, waarna de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Aangezien één van de verdachten minderjarig is, zijn de ouders in kennis gesteld van de aanhouding van hun kind.

Vliegtuig in de problemen nabij Schiphol

AMSTERDAM - Een passagiersvliegtuig dat op weg was naar luchthaven Schiphol is donderdagochtend korte tijd in de problemen geweest. Het toestel is echter veilig aan de grond gekomen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtverkeersleiding. Het passagierstoestel van Delta Airlines dat uit Minneapolis (VS) naar Amsterdam vloog is onbeschadigd en rijdt op eigen kracht de landingsbaan af.
Naar verluidt hadden de problemen te maken met een defecte band. De piloten gaven een noodsignaal uit.





Het vliegtuig, met meer dan 150 mensen aan boord, werd opgewacht door ambulances en brandweerauto’s. Bij de luchthaven is nog niet bekend wat er met het vliegtuig aan de hand was en waar het vandaan kwam.

Weinig lucht

Ook een woordvoerster van Delta Air Lines kon niks zeggen over de reden waarom er alarm werd geslagen. Wel zat er in een van de banden weinig lucht.
Medewerkers van de luchtvaartmaatschappij onderzoeken het toestel. Volgens Delta heeft niemand in het toestel iets van het incident gemerkt.©