vrijdag 9 december 2011

Snelwegschutter bestaat vermoedelijk niet

DRIEBERGEN - Politie en justitie denken dat er nooit iemand is geweest die op snelwegen auto's heeft beschoten. De zogenoemde snelwegschutter is na uitgebreid onderzoek niet gevonden.

Foto:  ANP
De oorzaak van het sneuvelen van autoruiten is niet in alle gevallen bekend, in sommige gevallen was sprake van steenslag.
Dat hebben het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt. Tussen augustus en november waren er 179 incidenten, de meesten vonden plaats rond Rotterdam. Al snel was er sprake van een mogelijke snelwegschutter.
Bij de politie kwamen 600 tips binnen die onder meer leidden tot drie aanhoudingen, maar uiteindelijk niets concreets opleverden. Dat het vrijwel zeker is dat er geen snelwegschutter bestaat, concludeert de politie uit diepgaand onderzoek. Zo is bijvoorbeeld gekeken naar glasbreukschade in het algemeen.

Gewonde loopt weg na aanrijding

HOOFDDORP - De politie heeft donderdagmiddag vergeefs gezocht naar een man, die gewond was geraakt na een aanrijding met een auto bij het viaduct op de Kruisweg.
De man was bij het overstekenb rond 17.15 uur door een personenbusje geraakt. De man viel op de grond en raakte gewond aan zijn hoofd. Volgens getuigen is hij toen hevig bloedend weggelopen. Omstanders hadden hem nog geprobeerd tegen te houden, maar hij bleek niet geholpen te willen worden. De politie heeft nog vergeefs in de omliggende weilanden naar de man gezocht, ook met behulp van een helikopter

Aangehouden voor belediging

Haarlem, 09-12-2011

De politie heeft rond 03:10 uur een 18-jarige Nieuw-Venneper aangehouden voor belediging in een uitgaansgelegenheid aan de Kromme Elleboogsteeg. De politie had een melding gekregen van ruzie tussen jongeren en toen zij ter plaatse kwamen, bleek dat de 18-jarige man uit de Haarlemmermeer problemen had gehad met een van de jongeren en in moeizaam gesprek was met de portier. Toen de politie dit gesprek over wilde nemen met de 18-jarige man, weigerde hij elke medewerking en begon hij verbaal grof te worden. Hij werd aangehouden voor belediging.

Auto in brand

IJmuiden, 09-12-2011

Brandweer en politie kregen rond 23:05 uur de melding van een auto in brand op de Scheiberglaan. De brandweer heeft de autobrand geblust en de politie heeft een onderzoek ingesteld, omdat het vermoeden bestaat dat de auto in brand is gestoken. De eigenaar van de auto komt vrijdag aangifte doen.

Aanrijding met letsel

Haarlem, 09-12-2011

Op het Kennemerplein ontstond vrijdag rond het middaguur een aanrijding waarbij een fietsster en een auto betrokken waren. De 24-jarige Haarlemse fietsster kwam op de motorkap terecht en raakte gewond aan hoofd en mogelijk rug. Ze is door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis om te worden behandeld.

Snelheidscontroles

Uitgeest, Zwanenburg, 09-12-2011

Op diverse plaatsen in de regio is door de politie gecontroleerd op snelheid, om de verkeersveiligheid te vergroten.
Op de Provincialeweg in Uitgeest werd donderdagmiddag het passerende verkeer in beide richtingen gecontroleerd op snelheid. Van 63 bestuurders werd geconstateerd dat harder dan de maximaal toegestane 80 km/u reden, hoogst gemeten snelheid was 114 km/u.
Op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg werd tussen 14.30 en 17.30 uur het passerende verkeer gecontroleerd op snelheid. Hier reed 1 op de 6 harder dan de maximaal toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.
Alle betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

Auto tegen lichtmast

Hoofddorp, 09-12-2011

Op de Van Heuven Goedhartlaan botste donderdagnacht een auto tegen een lichtmast. De 28-jarige Hoofddorper had zijn voertuig niet onder controle, mogelijk was hij door slaap overmand geraakt, waarna de botsing ontstond. De man raakte niet gewond.

Politie zoekt doorrijder Haarlem

Haarlem, 09-12-2011

Op de kruising van de Orionweg met de Top Naefflaan ontstond  donderdagavond een aanrijding tussen twee auto’s, waarbij een van de bestuurders er vandoor is gegaan. Een oplettende getuige was achter de weggereden auto aangereden tot aan de PC Boutenstraat, waar de bestuurder zijn auto verliet en te voet verder vluchtte.
Beide auto’s waren forse beschadigd, de 35-jarige Haarlemse automobiliste van de andere auto raakte, afgezien van wat beurse plekken, niet gewond.  De politie is op zoek naar de bestuurder van de blauwe auto (klein model) die is doorgereden na de aanrijding. Bent u of kent de bestuurder? Neemt u dan contact op met de politie in Haarlem, via 0900-8844.