dinsdag 1 november 2011

Verkeerscontrole

HAARLEM, 31-10-2011


Politiemensen hebben maandagochtend tussen 08.30 en 11.30 uur een verkeerscontrole uitgevoerd aan de IJsbaanlaan. Hier werd onder meer gelet op de technische staat van voertuigen en of, in het geval van aanhangwagens, de lading veilig was afgedekt. Tijdens de controle werden onder meer bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door een rood verkeerslicht, het niet correct afdekken van de lading van een aanhanger, het ontbreken van juiste kentekenplaten en het niet werken van remverlichting. EĆ©n voertuig werd voor onderzoek in beslag genomen omdat het chassisnummer van de auto niet overeen kwam met de gegevens van het kentekenbewijs.

Auto in brand

haarlem, 01-11-2011


De politie kreeg in de nacht van maandag 31 oktober op dinsdag 1 november omstreeks 03.50 uur een melding van een in brand staande auto in de Solidarnoscstraat. De brandweer heeft het vuur geblust. Het vermoeden bestaat dat de brandhaard in de auto is ontstaan. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat hier sprake is van brandstichting. Mochten er getuigen zijn die informatie hebben die kan leiden tot opheldering van deze autobrand dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Schalkwijk via 0900-8844.

vermiste Haarlemmer door noodlottig ongeval overleden

De vermiste 49-jarige Haarlemmer is helaas overleden aangetroffen

Vermiste Haarlemmer door noodlotting ongeval om het leven gekomenHAARLEM, 1 november - Het lichaam van de vermiste man is dinsdagmorgen in de vijver van zijn tuin aan de Roerdompstraat gevonden. De man was sinds zaterdag 29 oktober vermist, nadat hij gezegd had een boodschap te gaan doen. Een onderzoek door de politie en een arts heeft uitgewezen dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen, maar als gevolg van een noodlottig ongeval. Hieronder het persbericht dat eerder over de vermissing is verzonden:

Politie bezig met zoekactie vermiste Haarlemmer
HAARLEM, 29/30 oktober – De politie is nog steeds bezig met de zoekactie na de vermissing zaterdagmiddag van een 49-jarige Haarlemmer. De man, diabetespatiĆ«nt, vertrok zaterdagmiddag vanuit zijn woning in de omgeving van de Roerdompstraat in Haarlem-Noord en keerde niet terug. Het vermoeden bestaat dat de Haarlemmer mogelijk verward is geraakt, omdat hij niet op tijd zijn insuline heeft gekregen. De familie van de man heeft zaterdagmiddag overal gezocht en de politie in kennis gesteld van de vermissing. Er is hierna door de politie met allerlei opsporingsmiddelen gezocht naar de Haarlemmer en ook de media is gevraagd om mee te werken aan de zoekactie door middel van verspreiding van een Burgernetactie en berichtgeving via Twitter. Ook de KLPD dienst Luchtvaart heeft met de helicopter gezocht in de omgeving van Haarlem-Noord. Speurhonden hebben tot 07.00 vanochtend geheel Haarlem-Noord, Santpoort en Spaarndam doorzocht. Buurtonderzoeken door hebben tot nu toe (14.30 uur) niets opgeleverd. De politie vraagt een ieder uit te kijken naar de 49-jarige Haarlemmer die in ernstige gezondheidsproblemen kan verkeren.

Verkeerschaos door diesel op de weg in haarlem

Haarlem, 01-11-2011


De politie kreeg dinsdagmorgen 1 november omstreeks 08.00 uur een melding dat er op de kruising Staten Bolwerk/Verspronckweg een vrachtauto stilstond die diesel zou lekken. De agenten zagen de vrachtauto voor het viaduct staan. De chauffeur, een 19-jarige man uit ‘sHertogenbosch, had te laat gezien dat het viaduct te laag was en reed hierop een meter of 10 achteruit. De vrachtauto lekte echter diesel op het wegdek waardoor het spekglad werd. De gehele kruising werd vervolgens afgesloten. Dit leverde een forse verkeersopstopping op die enkele uren duurde. De gemeente heeft het wegdek weer schoongemaakt en verkeersregelaars zorgden dat het verkeer weer op gang kon komen. Omstreeks 09.50 uur werd de kruising weer vrijgegeven met een snelheidsbeperking vanwege de gestrooide absorptiekorrels. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.