maandag 11 juni 2012

'Personeel ambulances onbekwaam'

AMSTERDAM -  Personeel van ambulances is steeds vaker onbekwaam. Ook komen verouderde ambulances veelal te laat aan bij de plaats van het ongeval.
Dat meent bestuurder Fred Seifert van vakbond Abvakabo FNV. Volgens hem maken hulpverleners uit alle ambulanceregio's zich zorgen over de 'schrijnende situatie'. Steeds vaker wordt personeel ingezet met onvoldoende opleiding of met onvoldoende ervaring.
De ambulances zouden in de praktijk veel langer meegaan dan de 'gebruikelijke' drie jaar en moesten het afgelopen winter veelal doen met zomerbanden.
Ook komen er volgens Seifert klachten binnen van medewerkers dat de werkdruk te hoog is en dat centrales geregeld verkeerde hulpverlening naar spoedgevallen zouden sturen.
De vakbond heeft de signalen van leden gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een onderzoek instelt. “Maar wij pleiten voor steviger toezicht. De minister van Volksgezondheid moet adequater optreden zolang de nieuwe wet op zich laat wachten”,

Hennepkwekerij aangetroffen

ZANDVOORT, 08 juni - Politiemensen hebben vrijdag rond 18.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Heimansstraat. In de woning werd onder meer apparatuur ten behoeve van de kwekerij aangetroffen. Ook werden er hennepresten gevonden. De hennepkwekerij zal worden ontruimd. Twee personen, een 40 jarige vrouw en een 47-jarige man uit Zandvoort, zijn aangehouden

Dronken bestuurder aangehouden

BENNEBROEK, 09 juni - Een politieman zag in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.20 uur een bestuurder rijden waarvan het vermoeden bestond dat hij teveel gedronken was. De bestuurder, een 58-jarige man uit Heemstede, bleek na een ademanalyse op het politiebureau een promillage van 2.53 te hebben, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.