dinsdag 10 mei 2011

Autobrand

Haarlem, 10-05-2011


De politie kreeg in de nacht van maandag 9 mei op dinsdag 10 mei rond 01.15 uur een melding van een in brand staande auto in de Arnulfstraat. De agenten hebben andere eigenaren van auto’s gewaarschuwd om hun auto te verplaatsen om meer schade te voorkomen. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie sluit brandstichting niet uit. De auto is veiliggesteld voor sporenonderzoek. Mochten er getuigen zijn die vlak voor de brand iets verdachts hebben gezien dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie van het team Spaarne-Oost via 0900-8844.

Verdachten opgepakt voor duinbranden Schoorl


SCHOORL - De politie heeft drie personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de branden in het Schoorlse duingebied. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om een 44-jarige Alkmaarder en twee mannen van 18 en 20 jaar uit Schagen. De Alkmaarder werd vorige week al aangehouden. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog twee weken vastzitten.
De twee mannen uit Schagen werden afgelopen zaterdag aangehouden en zitten eveneens nog vast.



De politie wil niet laten weten hoe het onderzoek tot de aanhouding van de Alkmaarder heeft geleid. De twee Schagenaren werden zaterdag min of meer op heterdaad betrapt, aldus een politiewoordvoerster.
''In het duingebied waren twee kleine brandjes uitgebroken waarbij wij snel ter plaatse waren. Daardoor kon het vuur bovendien direct worden geblust.''

Pyromanen

In Bergen en Schoorl zijn sinds 2009 al vele honderden hectaren duingebied door brand verwoest. Vorige week zondag legde de grootste brand tot nu toe 200 hectare natuurgebied bij Schoorl in de as. De autoriteiten gaan er van uit dat in het gebied een of meerdere pyromanen actief zijn.
De gemeente Bergen houdt woensdag een informatieavond om inwoners bij te praten over de duinbranden en de voortgang van het politieonderzoek. Bergenaren kunnen vragen stellen over de oorzaak, bestrijding en gevolgen van de branden.
Naast burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen zijn onder meer vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie, brandweer en Staatsbosbeheer aanwezig.