dinsdag 10 januari 2012

Bedrijfspand Haarlem ontruimd om pakketje

HAARLEM - Het pand van geneesmiddelenfabriek Teva Pharmachemie in de Haarlemse Waarderpolder was dinsdagmiddag korte tijd ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.

 

Het pakket bleek al snel ongevaarlijk, waarop alle veiligheidsmaatregelen werden opgeheven, aldus een politiewoordvoerster.
De ongeveer 120 werknemers van Teva Pharmachemie zijn inmiddels teruggekeerd naar hun werkplek.

Opnieuw autobrand in Haarlem

Haarlem, 10-01-2012

Een tweetal geparkeerd staande auto’s is maandagnacht uitgebrand, als gevolg van brandstichting. Tussen de auto’s was een aantal kerstbomen neergelegd die waren aangestoken. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat beide auto’s forse schade opliepen.
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest en bijvoorbeeld mensen met kerstbomen heeft zien slepen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd tijdens videosurveillance

Op de N205 ter hoogte van Vijfhuizen, werd de aandacht van de onopvallende videosurveillanten getrokken door een 20-jarige automobiliste uit Zwanenburg, die meer dan 56 km/uur te hard reed over de kruising. De videosurveillanten zetten haar aan de kant en vorderden direct haar rijbewijs in. Zij werd in de gelegenheid gesteld om de beelden van haar eigen onveilige rijgedrag na te zien. Een 25-jarige bestuurder uit Nieuw-Vennep liep ook op de N205 tegen de lamp, nadat hij ter hoogte van de Verbindingsweg met 41 km/uur over de kruising had gereden. Ook deze bestuurder werd aan de kant gezet door de videosurveillanten en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Hij raakte zijn rijbewijs niet kwijt, omdat de invorderingsgrens is vastgesteld op 50 m/uur-overschrijding