zaterdag 18 februari 2012

Verkeersveiligheidscontroles

Bloemendaal, Overveen, 16-02-2012

 De verkeerspolitie heeft woensdagmiddag op de Zeeweg in Overveen het verkeer gecontroleerd op o.a. het gebruik van de autogordel, het niet handsfree bellen en met de lasergun werd de snelheid gemeten. Hierbij bleek dat 15 weggebruikers onveilig rijgedrag vertoonden, waardoor zij door de politie aan de kant werden gezet. Vier automobilisten droegen geen autogordel: zij werden aan de kant gezet en kregen hun bekeuring direct mee (€ 120,--). Een automobilist die tijdens het autorijden met zijn telefoon in de hand aan het bellen was, kreeg zijn boete van € 220,-- direct mee, evenals een bestuurder die door het rode verkeerslicht reed (€ 220,--). De extreme hardrijders werden ook aan de kant gezet: 9 automobilisten kregen hiervoor een boete.

Man aangehouden met harddrugs

HOOFDDORP, 17-02-2012


Donderdagavond even na 19.30 uur controleerde een politieman een 28-jarige Hoofddorper aan het Willemsbos. Deze man bleek in het bezit te zijn van harddrugs. In de woning van de verdachte werd korte tijd later meer harddrugs aangetroffen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De harddrugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Twee Hoofddorpers aangehouden


Hoofddorp, 17-02-2012

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen surveillerende politiemensen jongeren staan langs de Hoofdweg. De twee jongens, Hoofddorpers van 17 en 20 jaar, werden gecontroleerd. Zij bleken in het bezit te zijn van onder meer een vlindermes en een boksbeugel. In de scooter die ze bij zich hadden zaten mogelijke inbrekerswerktuigen. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.