woensdag 30 maart 2011

Politie zoekt gevaarlijke asociale weggebruiker

Haarlem, 30-03-2011



De politie is op zoek naar een uitermate asociale automobilist, die woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur agressief verkeersgedrag vertoonde. Een 26-jarige Haarlemmer reed op de A9, vanaf Badhoevedorp in de richting van Haarlem, toen hij door een rijdende afzetting terugmoest in snelheid naar 50 km/u. De Haarlemmer werd met flinke snelheid (vermoedelijk boven de 100 km/u) links ingehaald door de onbekend gebleven bestuurder, die vervolgens een andere auto rechts inhaalde en afsneed. Toen de Haarlemmer de automobilist seinde met zijn verlichting om aan te geven dat deze gevaarlijk bezig was, reageerde de onbekende man hierop door uit zijn raam te hangen en zijn middelvinger te tonen. Daarnaast schreeuwde de man van alles. Hij zette zijn auto op de vluchtstrook en gebaarde dat de Haarlemmer dat ook moest doen. Deze reed door en werd al snel weer ingehaald door de automobilist. De man probeerde de Haarlemmer af te snijden en te duwen, daarnaast probeerde hij tijdens het rijden de auto van de Haarlemmer vast te pakken.
Bij de stoplichten stond de Haarlemmer voorgeselecteerd om naar rechts te gaan de Prins Bernhardlaan in, de onbekende man ging in eerste instantie rechtdoor maar kwam alsnog via het fietspad in tegengestelde richting de Prins Bernhardlaan in. De auto reden naast elkaar, de man hing uit zijn raam en probeerde al rijdend het portier van de Haarlemmer open te rukken. Uiteindelijk gaf de man het op en is door rood weer naar de Schipholweg gereden.
De politie wil deze gevaarlijke weggebruiker graag aanhouden en is op zoek naar mensen, die getuige zijn geweest van het incident en mogelijk meer informatie hebben over de bestuurder van de zilverkleurige auto. De andere betrokken auto, die van de Haarlemmer, was wit. Mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Poging gewapende overval

Bloemendaal, 30-03-2011 • Een medewerker van een drankwinkel aan de Bloemendaalseweg heeft dinsdagmiddag 29 maart rond 16.00 uur door kordaat optreden voorkomen dat bij een overval buit werd gemaakt.


Rond dat tijdstip kwam er een man de winkel binnen die de winkelier met een mes bedreigde en geld eiste. Toen de overvaller merkte dat de winkelier geen geld zou afgeven sloeg hij op de vlucht, achterna gezeten door de winkelier. De overvaller rende rechtsaf richting de Hartelustlaan en hierna linksaf de Hartelustlaan in. Omstanders probeerden de overvaller nog vast te pakken maar hij wist te ontkomen. De man had een blanke huidskleur en droeg donkere kleding. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de overvaller. Zij heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heemstede via 0900-8844.