vrijdag 1 april 2011

Inbraak winkel

HAARLEM, 01-04-2011


In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er even na 05.00 uur een melding binnen van een inbraakalarm van een winkel aan de Rijksstraatweg. Toen agenten bij het pand aankwamen, zagen zij dat er een ruit was vernield. Er bleek inderdaad te zijn ingebroken. Er waren geen verdachten meer aanwezig in de winkel. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijk verdachten, maar deze werden niet aangetroffen. Er is een onderzoek gestart en mensen die iets gezien of gehoord hebben van de inbraak, van de vlucht van de verdachten, of die op een eerder moment iets opvallends gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw beroofd van telefoon

HAARLEM, 01-04-2011


Een 21-jarige inwoonster van Schiedam is donderdagmiddag even na 15.30 uur beroofd van haar telefoon aan de Maerten van Heemskerckstraat. De vrouw liep langs de weg en twee jongens op een bromfiets kwamen plotseling naast haar rijden. Eén van de twee heeft vervolgens haar mobiele telefoon uit haar handen gegrist, waarna ze er vandoor zijn gereden. De politie wil weten wie deze twee jongens zijn, zodat ze aangehouden kunnen worden. Mensen die iets gezien hebben van het incident, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Dronken automobilist aangehouden

HOOFDDORP, 01-04-2011


De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.30 uur een 39-jarige Amsterdammer aan voor rijden onder invloed. Een getuige had de man zien vertrekken met de auto terwijl hij mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn. De politieagenten zagen de bestuurder op de Asserweg ter hoogte van de Hammarskjoldstraat en zetten hem aan de kant voor een blaastest. De bestuurder bleek echter zoveel alcohol gedronken te hebben dat de blaastest op straat niet lukte. In het bureau bleek de man na een ademanalysetest vier keer de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 12 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor rijden onder invloed en snelheid

HAARLEM, 01-04-2011


In de nacht van donderdag op vrijdag werd de politie op de A200 met zeer hoge snelheid ingehaald door een automobilist. De agenten hebben de achtervolging ingezet en konden de bestuurder op de Drie Merenweg aan de kant zetten. Het rijbewijs van de bestuurder is direct ingevorderd. De man, een 40-jarige Hoofddorper, bleek ook teveel gedronken te hebben. Hij blies twee keer de toegestane hoeveelheid. De man krijgt een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en het rijden onder invloed.

Bejaarde man beroofd

ZANDVOORT, 01-04-2011


De politie kreeg donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur een melding dat een bejaarde man op de Van Lennepweg was beroofd. De 80-jarige man was aangesproken door een corpulente man van tussen de 20 en 30 jaar die hem vroeg geld te wisselen. Toen de behulpzame man zijn portemonnee opende graaide de dader het briefgeld eruit en vluchtte in een klaarstaande lichtkleurige auto met Duits kenteken in de richting van het circuit. De dader droeg donkere kleding en had kort donker haar. De politie wil de dader graag aanhouden en verzoekt getuigen die informatie hebben over de dader, de man in de auto of de auto zelf, contact op te nemen met de politie in Zandvoort via 0900-8844.