woensdag 10 augustus 2011

Politie pakt stenengooiers in Haarlem


Haarlem, 11-08-2011

HAARLEM, 10 augustus - Politiemensen hielden woensdagmiddag en -avond in totaal tien minderjarige verdachten aan voor het gooien van stenen. De tien, Haarlemmers in de leeftijd van 8, 9, 10 en 11 jaar, zijn aangehouden op het Sprieldersplein en de Italiëlaan.
Woensdagmiddag rond 14.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er vanaf een dak aan de Hugo de Grootstraat stenen naar beneden werden gegooid. Direct werd een onderzoek ingesteld en konden vijf van de jongens op basis van signalement worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar hun ouders in kennis werden gesteld.
In de avond, rond 18.15 uur werd een raam van een woning aan de Zwitserlandstraat ingegooid. Getuigen hadden gezien dat opnieuw minderjarige jongens waren weggerend in de richting van de Italiëlaan. In de Italiëlaan troffen de agenten vijf jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De jongens bekenden de stenen te hebben gegooid en ook verantwoordelijk te zijn geweest voor het gooien met stenen tegen bussen vorige week.
De ouders van de kinderen zullen de gemaakte schade moeten vergoeden. HALT zal hier in combinatie met de politie in bemiddelen.
Direct na de incidenten waarbij onder meer ruiten van Connexxionbussen werden vernield is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Connexxion, de afdeling Handhaving van de gemeente Haarlem en de politie Kennemerland. Door deze goede samenwerking kon snel informatie worden gedeeld, wat uiteindelijk heeft bijgedragen in de aanhouding van het tiental

Scooter onderuit in Bennebroek

BENNEBROEK

Twee personen op een scooter zijn woensdagavond Rond 20.30 gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksstraatweg in Bennebroek.

Door onbekende oorzaak kwamen zij ten val ter hoogte van de Geestgronden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De Rijksstraatweg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.



Overvallenteam onderzoek overval op ijssalon Heemstede

Heemstede, 11-08-2011


HEEMSTEDE, 10 augustus - Rechercheurs van het overvallenteam van de politie Kennemerland onderzoeken de overval op de ijssalon die rond 21.00 uur plaatsvond aan de Zandvoortselaan.
Even voor 21:00 uur kwam bij de meldkamer van politie een melding binnen van een gewapende overval op een ijssalon. De politie was snel ter plaatse en trof zeer geschrokken slachtoffers aan, die door de overvaller waren bedreigd met een wapen. De overvaller eiste geld en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie is direct een zoekactie gestart in de omgeving, waarbij o.a. gebruik is gemaakt van een helicopter. Helaas werd de overvaller niet meer aangetroffen. Het overvallenteam is druk bezig met het onderzoek en is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben omstreeks dit tijdstip in de omgeving van de Zandvoortselaan. De overvaller droeg tijdens de overval een helm, had een draagtas bij zich en hij is na de overval in onbekende richting gevlucht.

Getuigen die meer weten over deze overval òf die iets opmerkelijks hebben gezien in de omgeving van de Zandvoortselaan, worden verzocht contact te zoeken met de rechercheurs van het overvallenteam Kennemerland, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via 0800-7000.

Verdachte duinbranden Bergen opnieuw opgepakt

ALKMAAR - De 44-jarige Alkmaarse verdachte van de duinbranden in Schoorl en Bergen is opnieuw opgepakt. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Foto:  ANP
De Alkmaarder werd in mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie duinbranden, maar kwam in juni op vrije voeten, nadat het gerechtshof in Amsterdam had bepaald dat er te weinig bewijs was om hem in voorarrest te houden.
Het OM verdenkt hem nu ook van een vierde duinbrand. In het duingebied hebben sinds 2009 ruim 90 branden gewoed.