woensdag 1 februari 2012

Bejaarde dame slachtoffer van babbeltruc

Haarlem, 01-02-2012

De politie is een onderzoek gestart naar een oplichting van een bejaarde dame. De 88-jarige Haarlemse werd dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur bezocht door twee mannen die haar vroegen of haar dakgoot gedaan moest worden. De vrouw heeft de mannen binnen gelaten. Een van de mannen is met de vrouw naar boven gelopen, de andere man bleef beneden. Toen de vrouw weer beneden kwam en de mannen weer weggingen, bleek er een geldbedrag te zijn gestolen. 
Er is een zeer summier signalement bekend van de mannen, een van de mannen was rond de 40 jaar oud en had een normaal postuur, de andere man was rond de 25 jaar oud en sprak Engels.
Mensen die aanslaan op het verhaal in combinatie met de signalementen mogelijk zelf bezoek hebben gehad van de mannen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844.
De politie waarschuwt niet zomaar mensen binnen te laten om werkzaamheden te verrichten. Vaak wordt een uitermate glad verhaal opgehangen, waardoor met name oudere mensen zich laten overdonderen. Heeft u twijfel over de personen, kiest u er dan voor deze niet binnen te laten.

Politie pakt vernielingen auto’s Leidsebuurt aan

Haarlem, 01-02-2012

De politie heeft onlangs onderzoek gedaan naar aanleiding van een aantal aangiften van vernielingen van auto’s in de Leidsebuurt. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er in 2011 64 keer aangifte is gedaan. De politie gaat dit probleem de komende tijd projectmatig aanpakken.
Vanaf 2 februari a.s. zullen agenten samen met gemeentelijke handhavers zeer regelmatig in de Leidsebuurt surveilleren. Dit met het doel verdachten te kunnen aanhouden en het aantal aangiften van vernielingen omlaag te brengen. De politie vraagt hierbij ook de hulp in van de burgers. Mocht u als buurtbewoner getuige zijn van een vernieling of verdachte personen of situaties zien, belt u dan vooral de politie. Dit kan  bij heterdaadsituaties via 112, op een later tijdstip belt u met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.