dinsdag 19 juli 2011

Kleuter valt van twee hoog naar beneden

HAARLEM - Een tweejarig kind is dinsdag aan het begin van de avond van twee hoog naar beneden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes in een flatwoning aan de Edward Jennerstaat in Schalkwijk. Door nog onbekende oorzaak was de jongen van een balkon gevallen en kwam in de bosjes eronder terecht.
Hulpdiensten kwamen, waaronder de traumahelikopter uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Het jongetje is ter plaatse verzorgd en na de eerste behandeling met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.


Drankrijders aangehouden: zoek je BOB!

KENNEMERLAND, 18-07-2011



Afgelopen weekend heeft de politie in totaal 22 drankrijders aangehouden in de regio Kennemerland. Vier van deze drankrijders waren tevens veroorzakers van verkeersongevallen. Rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf en de politie Kennemerland doet er alles aan om zoveel mogelijk drankrijders van de weg te halen. Maar ook aan de preventieve kant wordt door organisaties gewerkt; zo is er sinds dit jaar een 'Wie is de Bob?'-applicatie op Facebook te vinden. Met deze applicatie kunnen mensen en hun vrienden een eigen evenement maken en hierdoor bepalen wie wanneer als Bob optreedt en iedereen veilig thuisbrengt. Vervolgens kan de Bob - ook via Facebook - direct worden bedankt met een speciaal en persoonlijk filmpje. Dit is te vinden op ->www.wieisdebob.nl

Vondst €1.000.000,- in Opsporing Verzocht

Schiphol, 19-07-2011 • Op zaterdagavond 7 mei vond de politie op een parkeerplaats bij een hotel langs de A4 vlakbij Schiphol een tas met daarin bijna €1.000.000,-.



Kort daarvoor arriveerde een man per taxi bij het hotel. Vlak daarachter reden een BMW en een Audi. Toen de man uitstapte, werd hij door een man uit de Audi, die zich voordeed als agent maar geen uniform aan had, in de boeien geslagen en werd de man meegenomen. Er was die avond ook een bruiloftsfeest bij het hotel en de gasten die buiten stonden zagen het allemaal gebeuren. Ze wantrouwden de situatie en spraken de nepagent aan. Die raakt daardoor zo van slag dat hij ervandoor ging. Ondertussen probeerden de Audi en de BMW snel het parkeerterrein te verlaten. Maar ze hadden maar één uitrijkaart. Kortom: de Audi kon het terrein niet af. De gewaarschuwde echte politie trof op het parkeerterrein een verlaten Audi A6 aan en in de buurt daarvan lag een zwarte tas met daarin bijna €1.000.000,- in briefgeld. De man stond nog wel geboeid op de parkeerplaats. Het leek erop alsof de personen in de Audi en BMW uit waren op de tas met geld, waar de bijna €1.000.000,- in bleek te zitten.
Er zijn meerdere personen bij betrokken geweest, van enkele personen zijn bewakingsbeelden. De beelden van deze personen, van de auto’s en de tas met bijna €1.000.000,-, worden vanavond getoond in het programma Opsporing Verzocht.

Treinverkeer Schiphol stil wegens rook

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar Schiphol ligt dinsdagochtend stil. Reden is dat er sprake is van rookontwikkeling in de Schipholtunnel. Dat meldde ProRail.

Foto:  ANP
Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Zo is onbekend of de rookontwikkeling in een trein plaatsvond. De eerste meldingen van het incident kwamen iets voor tien uur binnen, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland.
Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. De verstoring is naar verwachting rond 12:00 uur verholpen, meldt de NS.