maandag 4 juli 2011

Mogelijke insluiper aangehouden

Bloemendaal, 04-07-2011



Politiemensen stelden zondagmiddag een onderzoek in na de melding dat er iemand in een zorgcentrum aan de Dompvloedslaan zich verdacht had opgehouden. De man zou enkele kamers binnen geweest zijn en was door personeel naar buiten geëscorteerd. De man bleek een 48-jarige inwoner van Amsterdam te zijn en een bekend veelpleger. Hij had een onsamenhangend verhaal waarom hij in het zorgcentrum moest zijn. Bij navraag klopte het verhaal niet. Onderzoek in de omgeving leverde een portemonnee op, die in een prullenbak werd gevonden. De prullenbak was dichtbij waar de man had gegeten. Hij is door de politie aangehouden als verdachte. De politie onderzoekt de herkomst van de portemonnee.

Gestolen fiets retour eigenaar na 18 jaar!

Hoofddorp, 04-07-2011



Een politieman van Amsterdam-Amstelland kwam op het politiebureau van Hoofddorp met een gevonden mountainbike. Hij had de fiets in Graan voor Visch gevonden en had deze fiets al langer zien liggen. De politie keek het serienummer na, evenals de postcode die in de fiets gegraveerd stond en stelde de Hoofddorpse eigenaar in kennis. Na contact met de eigenaar, bleek dat de fiets 18 jaar geleden was gestolen…

Haarlemse overlijdt na aanrijding bij race-evenement

DEVENTER/HAARLEM - Een 50-jarige vrouw uit Haarlem, die zondag tijdens een klassiek autorace-evenement in de binnenstad van Deventer zwaargewond raakte, is in de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit maakte de organisatie van het evenement maandag bekend.
De vrouw, die in de organisatie zat, werd zondag door een auto aangereden tijdens een oefening voor de zogenoemde Boulevard Sprint. De bestuurder verloor de macht over het stuur.
Het evenement, met tachtig oldtimers en klassieke wagens werd zondagmiddag voor het eerst gehouden en werd na het incident direct afgelast. Naast de Haarlemse werd ook tv-presentator Bert van den Dool geschept. Van den Dool kon nog wel wegspringen voor de wagen, maar ligt met een ernstige beenbreuk in het Deventer Ziekenhuis. Ook raakten door de schuiver, die de bolide bij het remmen maakte, nog twee mensen lichtgewond en werd iemand in het publiek onwel.

Foto :ANP