zaterdag 29 oktober 2011

Hardleers

Noord-Holland, 28-10-2011

De videosurveillanten zetten in de namiddag een 40-jarige man uit Alkmaar aan de kant, na diverse snelheidsovertredingen op o.a. de Westerweg in Heerhugowaard en de Ommering in Alkmaar.
Bij verder onderzoek bleek dat deze Alkmaardse bestuurder geen geldig rijbewijs meer bezat. De man had wel een rijbewijs, maar deze was ongeldig verklaard in 2007. In 2007 werd aan hem een EMA-cursus opgelegd, maar omdat hij deze cursus niet had gevolgd, was zijn rijbewijs door het CBR ongeldig verklaard. (EMA staat voor Educatieve Maatregel Alcohol, zie -> http://www.cbr.nl/ema.pp). De videosurveillanten merkten dat de man weer onder invloed van alcohol verkeerde en zij namen bij hem een blaastest af, die uitwees dat de Alkmaarder wederom onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hieruit bleek dat de man wel onder invloed was, maar dat hij nèt onder de maximaal toegestane limiet zat. Ook bleek dat de Alkmaarder zich al vaker schuldig had gemaakt aan het rijden onder invloed van alcohol èn aan het rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen de Alkmaarder is proces verbaal opgemaakt en het oude rijbewijs dat de man bij zich droeg is door de politie ingenomen.

Politie zoekt getuigen mishandeling







Hoofddorp, 28-10-2011

In de nacht van zaterdag 22 oktober 2011 op zondag 23 oktober 2011, tussen 04.45 uur en 05.15 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een tweetal jongens. De jongens, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Hoofddorp waren uitgestapt bij bushalte Tolenburg in Hoofddorp. Zij hadden vanuit Haarlem de bus gepakt ( Zuidtangent)  Toen zij omstreeks 04.45 uur de bus uitliepen werden zij op het fietspad (in de richting van de Hazenburglaan) aangesproken door een groep jongens van 5 a 7 personen, die vermoedelijk ook in de bus uit Haarlem hadden gezeten. De groep bestond uit een blank persoon, de overige jongens waren licht getint. De twee jongens werden zonder aanwijsbare reden aangesproken door mensen uit de groep en er ontstond een handgemeen, waarbij de 20-jarige jongen flinke klappen in het gezicht heeft gehad. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of op een andere manier meer weten van het incident of de mensen uit de groep. De jongens uit de groep waren allemaal tussen de 16 en 18 jaar oud, lengte tussen 1.70 en 1.80 m. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844

Politie zoekt getuigen diefstal

Heemstede, 28-10-2011

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal vanaf een bedrijventerrein aan de Cruquiusweg. Vanaf een afgesloten terrein van de gemeente hebben onbekenden woensdagnacht divers gereedschap weggenomen. De inbraak/diefstal moet rond 03.00 uur gepleegd zijn. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of mogelijk in de dagen ervoor verdachte personen hebben gezien in de buurt van het terrein, die mogelijk aan het voorverkennen waren. Het gaat om een grote en een kleine man. Heeft u iets gezien? Belt u dan met de politie in Heemstede, via 0900-8844.

Aanrijding, snorfietser rijdt door

Haarlem, 27-10-2011

Op de kruising van de Pijnboomstraat met de Schoterweg ontstond donderdagochtend om 09.40 uur een aanrijding waarbij een snorfiets een fietsster betrokken waren. De snorfietsbestuurder haalde de 38-jarige Haarlemse fietsster in, maar raakte haar. Hierdoor kwam zowel de snorfietser als de vrouw, maar ook het 3-jarig zoontje van de vrouw die voorop de fiets zat, ten val. De snorfietser liep schade op aan zijn gebit en gezicht en was erg boos in de richting van de vrouw. Getuigen zagen de man weer op zijn snorfiets stappen en wegrijden, maar onthielden het kenteken en belden de politie.
De snorfiets werd korte tijd later gevonden bij het station. Met de tenaamgestelde werd contact gezocht, wat resulteerde in het feit dat de 31-jarige snorfietser uit Velserbroek zich donderdagmiddag gemeld heeft bij de politie.
De vrouw en haar zoontje liepen geen verwondingen op, maar waren uiteraard erg geschrokken. Aan het jongetje is een zgn. traumabeertje gegeven door de agenten.